Γνωμικα

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Invisible Browsing - Anonymity Online

Σε κάθε έναν που συνδέεται στο διαδίκτυο δίνεται από τον ISP (hol, forthnet, tellas...) μια IP διεύθυνση. Αυτή η διεύθυνση είναι ενάς συνδετικός κρίκος μεταξύ του προσώπου που χρησιμοποιεί το ιντερνετ και των ενεργειών που κάνει μέσα σε αυτό. Ετσί η ΙΡ πέρα από το λειτουργικό μέρος της έχει και την έννοια του ηλεκτονικού "αποτυπώματος".
Βεβαία ευτυχώς που έχει έτσι η κατάσταση καθώς με την βοήθεια τέτοιων αποτυπωμάτων η δίωξη ηλ. εγκλήματος μπορει να συλλέγει όλα τα απαραίτητα στοιχεία και να συλλαμβάνει επικίνδυνους κακοποιούς. Ταυτόχρονα όμως οι υπόλοιποι χρήστες που δεν έχουν προβλήματα με τον νόμο, εκτίθενται καθημερινά σε κίνδυνο να παραβιαστούν τα προσώπικα τους δεδομένα. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οι ηλεκτρονικές αγορές δεν είναι και τόσο ασφαλείς. Γίνεται λοιπόν κατανοητό οτι μέχρι οι σχεδιαστές του διαδικτύου κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές ώστε να αποκτήσουμε περισσότερη ασφάλεια πρέπει ο κάθε χρήστης με κάποια μέθοδο να μπορεί να αποκρύπτει την ΙΡ του τουλάχιστον όταν πρέπει να κάνει κάτι σημαντικό στο ίντερνετ.

Μια τέτοια λύση δίνουν διάφορα λογισμικά που παρέχουν στο χρήστη σύνδεση με ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN-Virtual Private Network) . Ενα από αυτά τα λογισμικά είναι και το Hotspot Shield και μπορούμε να το "κατεβάσουμε" δωρέαν από την ιστοσελίδα:http://www.hotspotshield.com/

Πηγή: http://fuckip.blogspot.com/search?updated-max=2010-12-11T18:06:00-08:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Top