Πώς να φτιάξεις ζεστό γιορτινό κρασί
Αν έχεις κάνει ποτέ Χριστούγεννα στην Κεντρική Ευρώπη, το έχεις σίγουρα δοκιμάσει.
Ήρθε η ώρα να μάθεις να φτιάχνεις την “σανγκρία του χειμώνα”.
Υλικά
2 λίτρα κόκκινο κρασί
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κούπα ζάχαρη
4 stick κανέλας
Γαρίφαλο
1 πορτοκάλι
Προετοιμασία
Βήμα 1ο: Τοποθετείς το κρασί σε μια κατσαρόλα και ανάβεις το μάτι σε χαμηλή φωτιά. Δεν θες να βράσει το κρασί.
Βήμα 2ο: Κόβεις το πορτοκάλι σε λεπτές φέτες με τη φλούδα και καρφιτσώνεις σε κάθε φέτα 2-3 γαρυφαλάκια. Τα τοποθετείς μέσα στην κατσαρόλα.
Βήμα 3ο: Σπας τα sticks κανέλας στη μέση και τα προσθέτεις και αυτά.
Βήμα 4ο: Προσθέτεις την κούπα χυμό πορτοκαλιού αλλά και την κούπα της ζάχαρης και ανακατεύεις ελαφρά.
Βήμα 5ο: Αφήνεις το κρασί σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 30 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Βήμα 6ο: Δοκιμάζεις για να δεις αν χρειάζεται άλλη ζάχαρη και αφήνεις για άλλα 30 περίπου λεπτά στην ίδια χαμηλή θερμοκρασία, προσέχοντας μη βράσει το κρασί.
Βήμα 7ο: Απολαμβάνεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου