Γνωμικα

Πάντα Χαμογέλα Scroll Bar

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Πώς να φτιάξεις ζεστό γιορτινό κρασί

Πώς να φτιάξεις ζεστό γιορτινό κρασί
Αν έχεις κάνει ποτέ Χριστούγεννα στην Κεντρική Ευρώπη, το έχεις σίγουρα δοκιμάσει.
Ήρθε η ώρα να μάθεις να φτιάχνεις την “σανγκρία του χειμώνα”.


Υλικά

2 λίτρα κόκκινο κρασί
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κούπα ζάχαρη
4 stick κανέλας
Γαρίφαλο
1 πορτοκάλι

Προετοιμασία

Βήμα 1ο: Τοποθετείς το κρασί σε μια κατσαρόλα και ανάβεις το μάτι σε χαμηλή φωτιά. Δεν θες να βράσει το κρασί.
Βήμα 2ο: Κόβεις το πορτοκάλι σε λεπτές φέτες με τη φλούδα και καρφιτσώνεις σε κάθε φέτα 2-3 γαρυφαλάκια. Τα τοποθετείς μέσα στην κατσαρόλα.
Βήμα 3ο: Σπας τα sticks κανέλας στη μέση και τα προσθέτεις και αυτά.
Βήμα 4ο: Προσθέτεις την κούπα χυμό πορτοκαλιού αλλά και την κούπα της ζάχαρης και ανακατεύεις ελαφρά.
Βήμα 5ο: Αφήνεις το κρασί σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 30 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Βήμα 6ο: Δοκιμάζεις για να δεις αν χρειάζεται άλλη ζάχαρη και αφήνεις για άλλα 30 περίπου λεπτά στην ίδια χαμηλή θερμοκρασία, προσέχοντας μη βράσει το κρασί.
Βήμα 7ο: Απολαμβάνεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Top