Γνωμικα

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Free music identification software - Πρόγραμμα αναγνώρισης μουσικής – Tunatic

Το Tunatic είναι ένα πρόγραμμα το οποίο μπορεί να το κατεβάσει κανείς δωρεάν στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, το οποίο ηχογραφεί και αναγνωρίζει ένα τραγούδι το οποίο ακούει για παράδειγμα στο ραδιόφωνο του. Είναι η free εκδοχή προγράμματος σαν το shazam. Ουσιαστικά χρησιμοποιεί το μικρόφωνο του ηλεκτρονικού σας υπολογιστή για να ηχογραφήσει το τραγούδι που ακούτε, και στέλνει τον ήχο μέσω του Internet στις βάσεις δεδομένων του, οι οποίες έχουν αποθηκευμένες μία αρκετά μεγάλη γκάμα τραγουδιών και με αυτόν τον τρόπο μπορεί να βρει πιο είναι το τραγούδι που ακούτε. Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν έχει τόσο μεγάλο πλήθος ελληνικών τραγουδιών. Η χρήση του είναι πολύ απλή και περιγράφετε πιο κάτω ενώ διατίθεται σε εκδόσεις για υπολογιστές με λειτουργικό iMac και Windows . Η χρήση του είναι πολύ απλή και περιγράφετε πιο κάτω.


1.ανοίγουμε το πρόγραμμα και βλέπουμε την αρχική οθόνη που μας βγάζει.
2.ελέγχουμε στις ρυθμίσεις έτσι ώστε να επιλέξουμε πιο μικρόφωνο που θα χρησιμοποιήσουμε για την ηχογράφιση.
στην συνέχεια επιλέγουμε στις ρυθμίσεις από ποιο μικρόφωνο θα δεχθεί τον ήχο αυτό το στάδιο δεν είναι αναγκαίο να το παίρνατε κάθε φορά που τρέχετε το πρόγραμμα παρά μόνο την πρώτη
3.επιλέγουμε το μικρόφωνο που θα χρησιμοποιήσουμε.
επιλέγετε το μικρόφωνο που προτιμάτε
4.το πρόγραμμα είναι έτοιμο προς χρήση οπότε και εμείς έστω ότι ακούμε ένα τραγούδι το οποίο δεν το ξέρουμε για παράδειγμα το losing my religion των REM στην συγκεκριμένη περίπτωση αλλά εμείς μπορούμε να υποθέσουμε ότι είναι ένα οποιοδήποτε τραγούδι που παίζει είτε στο ραδιόφωνο είτε σε κάποιο video στο youtube ή οπουδήποτε αλλού.
5.Η διαδικασία της αναγνώρισης του τραγουδιού. Για να ξεκινήσει δεν έχουμε παρά να ενεργοποιήσουμε το πρόγραμμα πατώντας το κουμπί της αναζήτησης.
6.Η διαδικασία της αναζήτησης του τραγουδιού ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα μας έχει δώσει το όνομα του τραγουδιού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Top