Γνωμικα

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Πώς να ανοίξεις ένα κρασί χωρίς ανοιχτήρι

Είσαι στην εξοχή με την καλή σου, τα έχεις οργανώσει όλα τέλεια, έχεις βρει το πιο απομονωμένο μέρος και θέλεις να δώσεις λίγο ρομάντσο στην υπόθεση. Έχεις το μπουκάλι με το κρασί και δεν έχεις τρόπο να το ανοίξεις!
Κι όμως, υπάρχει λύση για να ξεφύγεις από τη δύσκολη θέση και να γίνεις ήρωας στα μάτια της. Ούτε τον Μαγκάιβερ χρειάζεται να κάνεις, ούτε βραβείο ευρεσιτεχνίας να διεκδικήσεις. Απλώς να βάλεις το μυαλό σου να δουλέψει. Εάν δεν μας πιστεύεις, το βίντεο που ακολουθεί είναι η πιο ξεκάθαρη απόδειξη, για το πώς να ανοίγεις ένα μπουκάλι, χωρίς ανοιχτήρι. Ιδού λοιπόν τα βασικά σύνεργα:

• Βίδα, κατσαβίδι, σφυρί

Επειδή έχεις μια ροπή προς τα μαστορέματα, είναι πιθανό να έχει ξεμείνει στο πορτ – μπαγκάζ του αυτοκινήτου σου η εργαλειοθήκη. Αυτό ήταν, το πρόβλημα το έλυσες. Πάρε μια βίδα και τοποθέτησέ τη πάνω από το φελλό. Με το κατσαβίδι πίεσέ την και προσπάθησε να την σφηνώσεις όσο γίνεται πιο βαθιά. Με χειρουργικές κινήσεις τράβηξέ την απαλά με το σφυρί και θα δεις ότι μαζί της βγαίνει και ο φελλός. Άντε και στην υγειά σας!

• Σουγιάς

Φαντάρος έχεις πάει, δεν μπορεί. Άρα ξέρεις για τον στρατιωτικό σουγιά, που κάνει τα πάντα και συμφέρει. Για τέτοιες καταστάσεις μάλιστα, η βοήθειά του είναι καθοριστική. Άνοιξέ τον και φτιάξε γωνία μικρότερη των 90 μοιρών. Πίεσε όσο μπορείς περισσότερο και βάλε τον καλά μέσα στο φελλό, ώστε να καταλάβεις ότι μάγκωσε. Μόλις προσπαθήσεις να τον τραβήξεις έξω, ούτε που θα αντιληφθεί πότε θα φύγει ο φελλός.

• Τοίχος ή δέντρο

Ανάλογα πού βρίσκεσαι μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε έναν τοίχο, είτε ένα δέντρο. Κάλυψε το μπουκάλι σου με μια πετσέτα για να αντέξει τα διαδοχικά χτυπήματα και να μην σπάσει. Σιγά – σιγά, από την πλευρά του πάτου του μπουκαλιού, χτύπα απαλά, διακριτικά και επανλαμβανόμενα, τον τοίχο ή το δεντράκι που έχεις κοντά σου. Μετά από λίγο θα δεις τον φελλό να βγαίνει ολοένα και πιο πολύ, με τη βοήθεια των αερίων του κρασιού, μέχρι να μπορείς να τον τραβήξεις με το χέρι σου. Σε κάθε περίπτωση πάντως, θέλει προσπάθεια και κυρίως υπομονή, γιατί αν εκνευριστείς το πιο πιθανό είναι να το σπάσεις. Και είναι κρίμα…
πηγή menslounge.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Top