Γνωμικα

Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

Κόσμημα της φύσης το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο

To καλοκαίρι ημερολογιακά έχει ήδη έρθει , άσχετα αν μας τα χαλάει ακόμα λίγο ο καιρός ιδίως τις απογευματινές ώρες. Ενας μαγικός προορισμός για όλους όσους δεν έχετε πάει είναι η Ζάκυνθος και ειδικά η παραλία ΝΑΥΑΓΙΟ.

To Ναυάγιο, όπως αποκαλείται, της Ζακύνθου, είναι ένα ναυάγιο πλοίου που ξεβράστηκε σε μια απομονωμένη παραλία της Ζακύνθου, και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα του νησιού. Το ναυάγιο συνέβη το 1982, όταν το πλοίο Παναγιώτης μετέφερε παράνομα τσιγάρα, από την Τουρκία σε διεθνή ύδατα, οπού θα τα πουλούσε σε προσυμφωνημένο σημείο. Το πλοίο, ωστόσο, λόγω εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών και χαλασμένης μηχανής, βρέθηκε εκτός πορείας και σύντομα επέσε στα βράχια της βορειοδυτικής πλευράς της Ζακύνθου.

Οι ντόπιοι θυμούνται χαρακτηριστικά χιλιάδες κούτες τσιγάρων να επιπλέουν στο νερό και ανάμεσα τους τα μέλη του πληρώματος να κολυμπούν για να ξεφύγουν από την ακτοφυλακή. Σήμερα, το ναυάγιο έχει προσαράξει στο κέντρο μιας απρόσιτης παραλίας, με αμμοχάλικο την οποία μπορεί να επισκεφθεί κανείς μόνο δια θαλάσσης και ελικοπτέρου καθώς είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του νησιού. Είναι η διασημότερη παραλία της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο και συγκαταλέγεται στις 10 καλύτερες της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Top