Γνωμικα

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Google+ το νέο social network της Google

Δεν χρειάστηκαν και πολλές μέρες για να φανεί η δυναμική του Google+ , αφού οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για 10 εκατομμύρια χρήστες μέσα σε διάστημα σχεδόν 10 ημερών! Ακόμα και αν το Google+ δεν είναι για όλους και χρειάζεται κανείς πρόσκληση για να ξεκινήσει το διαδικτυακό ταξίδι στο νέο αυτό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν αποτέλεσε εμπόδιο!

Ο διαδικτυακός κολοσσός δεν έχει ανακοινώσει επίσημα νούμερα για το Google+, ωστόσο εκτιμήσεις κάνουν λόγο για διπλασιασμό των 10 εκατ. χρηστών μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο social network της Google.

Όλοι σίγουρα στο παρελθόν θα πετύχατε κάποιες από τις διάφορες αποτυχημένες προσπάθειες της Google να καταφέρει ένα ακόμη πλήγμα στην μεγαλύτερη κοινωνική πλατφόρμα και να ανταγωνιστεί το Facebook. Είτε λέγεται Google Buzz είτε Google Wave δεν κατάφερε ούτε μια αμυχή στον αντίπαλο του. Η τελευταία δημιουργία της ονομάζεται Google+, είναι προσβάσιμη από το Plus.Google.com και ελπίζει να φέρει το πλούτο της κοινωνικής δικτύωσης της πραγματικής σας ζωής στον online κόσμο. Σε αντίθεση με το Facebook, όπου όλες οι συνδέσεις σας, απλά θεωρούνται ως «φίλοι» και τα εργαλεία που παρέχονται για την πραγματοποίηση συνδέσεων και την κοινή χρήση είναι πολύ άκαμπτα, το Google+ θα επιτρέψει μεγαλύτερη ευελιξία και προσαρμογή.

Το Google+ φιλοδοξεί να τα καταφέρει όλα αυτά με μια σειρά εφαρμογών όπως το Circles, το Sparks, το Hangouts, το Mobile, το Location, το Instant Upload και το Huddle. Επειδή είμαστε σίγουροι πως τα ονόματα αυτά από μόνα τους δεν σας λένε τίποτα, παρακάτω θα παρουσιαστουν ένα προς ένα. Αλλά μέχρι να φτάσετε εκεί δείτε το βίντεο που προηγείται για να πάρετε μια πρώτη γεύση από το Google+.

+Circles
Ένα από τα πρώτα χαρακτηριστικά που κάνει το Google+ μοναδικό είναι αυτό που ονομάζεται Circles. Με το Circles ουσιαστικά σας δίνεται η δυνατότητα να προσαρμόσετε και να κατηγοριοποιήσετε τη λίστα των φίλων σας. Στον πραγματικό κόσμο δεν μοιραζόσαστε τα πάντα με όλους τους φίλους σας με τον ίδιο τρόπο. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να μοιραστείτε διαφορετικά πράγματα με τους γονείς σας, τους φίλους από το πανεπιστήμιο, και το αφεντικό σας.

Ως εκ τούτου, με το Circles μπορείτε απλώς να δημιουργήσετε έναν κύκλο από επαφές. Με απλό drag 'n' drop βάζετε τις επαφές σε όποιο κύκλο επιθυμείτε. Λειτουργεί ουσιαστικά σαν ομάδες, έτσι ώστε να μπορείτε να μοιραστείτε τα διαφορετικά πράγματα με διαφορετικές ομάδες.

+Sparks
Το Sparks είναι μια online sharing μηχανή που καθιστά πιο εύκολο από ποτέ το να βρείτε ενδιαφέροντα πράγματα να μοιραστείτε με τους κύκλους των φίλων σας. Η συγκεκριμένη μηχανή σας τροφοδοτεί με «εξαιρετικό περιεχόμενο» από ολόκληρο τον ιστό για οποιοδήποτε θέμα έχετε επιλέξεi. Μπορείτε να προσθέσετε τα ενδιαφέροντά σας και μια ποικιλία από σχετικό περιεχόμενο που υπάρχει στο διαδίκτυο (καθώς και βίντεο) και θα έχετε πλήρη ενημέρωση για οτιδήποτε σχετικό. Το Sparks είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 40γλώσσες.

+Hangouts
Με μια πρώτη ματιά το Hangouts φαίνεται σαν ένα χαρακτηριστικό που σας επιτρέπει να ορίσετε ανά κύκλο περιοχές συναντήσης. Στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα από αυτά. Το Hangouts προσφέρει ουσιαστικά μια τηλεδιάσκεψη πολλαπλών προσώπων. Λειτουργεί με λίγα λόγια όπως το Windows Live Messenger, το Skype, αλλά και το chat του Facebook. Μπαίνετε μέσα, ορίζετε την διαθεσιμότητά σας και ξεκινάτε τις ομιλίες, ακόμα και σε ομάδες. Ωστόσο, αυτό που δεν έχει καταστεί ακόμα σαφές είναι ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να λάβουν μέρος ταυτόχρονα σε αυτές τις τηλεδιασκέψεις. Είναι ένα ωραίο χαρακτηριστικό που θα εξυπηρετήσει πολλούς και κυρίως επαγγελματίες.

+Mobile
Το Google + συγχρονίζεται με τις φορητές συσκευές σας και εκμεταλλεύεται έτσι το GPS, την κάμερα του τηλεφώνου σας και την ανταλλαγή μηνυμάτων ώστε να είναι εύκολο να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας με τα άτομα του κύκλου σας ενώ βρίσκεστε εν κινήσει.

+Location
Αυτό το χαρακτηριστικό σας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε τη θέση σας σε κάθε μήνυμα που έχετε μοιραστεί με τους κύκλους σας. Είναι προαιρετική και μπορεί να απενεργοποιηθεί.

+Instant Upload
Εάν κάθε φορά που βγαίνετε ξυπνά ο φωτογράφος μέσα σας και ο αριθμός των φωτογραφιών που έχετε τραβήξει καθιστά βαρετή την διαδικασία Upload και Sharing σε ένα κοινωνικό δίκτυο, τότε το Instant Upload είναι εδώ για να σας λύσει τα χέρια. Μπορείτε να ρυθμίσετε την εφαρμογή έτσι ώστε να της επιτρέψετε την άμεση αποστολή των φωτογραφιών σας σε ένα ιδιωτικό online άλμπουμ κατά την διάρκεια της λήψης τους. Στη συνέχεια, μπορείτε πιο εύκολα να έχετε πρόσβαση σε αυτό το online άλμπουμ και να μοιραστείτε τις φωτογραφίες από οποιαδήποτε άλλη συσκευή σας.

+Huddle
Το Huddle είναι ένα χαρακτηριστικό που σας επιτρέπει την ανταλλαγή μηνυμάτων ανάμεσα σε ένα συγκεκριμένο κύκλο. Δεν είναι σαφές αν αυτό το χαρακτηριστικό περιορίζεται μόνο σε κείμενο ή αν βίντεο και φωτογραφίες μπορούν επίσης να αποσταλούν σε μέλη του κύκλου.

Εν κατακλείδι
Προς το παρόν το όλο project βρίσκεται ακόμα σε beta version, με περιορισμένο αριθμό ατόμων να έχουν πρόσβαση ύστερα από προσκλήσεις της Google. Ήδη υπάρχει εφαρμογή για το Android και μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται και εφαρμογή για το iOS.

Πηγές: Eradio/blog, gameworld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Top