Γνωμικα

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Τι λουλούδια να φυτέψετε την άνοιξη


Τώρα που άνοιξε ο καιρός, ήρθε η ώρα να περιποιηθείτε τα μπαλκόνια σας και τους κήπους σας. Πριν ξεκινήσετε να φυτεύετε τα λουλούδια σας, διαβάστε κάποια πρώτα βήματα.
 - Ελέγξτε τη θερμοκρασία του εδάφους (αν είναι ζεστό τότε πρέπει να προσθέσετε κομπόστ, είναι λίπασμα που ζεσταίνει το χώμα το χειμώνα και το δροσίζει το καλοκαίρι) και επίσης ελέγξτε αν το χώμα είναι νωπό (οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην «δουλεύουμε» ποτέ με υγρό χώμα, αλλά ούτε με πολύ στεγνό).
 - Πετάξτε ξερόφυλλα, καθαρίστε το χώμα από διάφορα σκουπιδάκια και ανακατέψτε το με τα χέρια και όχι με τσουγκράνα.
 - Τι μπορείτε να φυτέψετε:

 Στις αρχές της άνοιξης μπορείτε φυτέψτε κάποια λουλούδια που αντέχουν στο κρύο και θα αντέξουν για μερικές ημέρες, πριν το καλοκαίρι, όπως οι πανσέδες και τα σκυλάκια.
Αν θέλετε άλλα λουλούδια, θα πρέπει να περιμένετε μερικές εβδομάδες ακόμα.
Αν προτιμάτε να φυτεύετε μερικώς ανεπτυγμένα δεντράκια και θάμνους αγοράστε τα μόνο αν σκοπεύετε να τα φυτέψετε την ίδια μέρα (ή την επόμενη) και μην τα αφήνετε καιρό στις γλαστρούλες τους. Κάντε μια λακουβίτσα διπλάσια από το μέγεθος της ρίζας και ανακατέψτε το χώμα με λίπασμα, βάλτε το φυτό και προσθέστε χώμα. Ξεριζώστε τα δεντράκια που ξεράθηκαν για να μην μπερδευτούν οι υγιείς ρίζες με τις νεκρές.
 - Φτιάξτε το δικό σας λαχανόκηπο:
Ένα μικρό μποστάνι μπορεί να έχει καρότα, φασόλια, ραπανάκια, μαρούλια, λάχανα και σπανάκια.
- Προς τα τέλη της άνοιξης μπορείτε να φυτέψετε άνθη που αγαπούν την ζέστη. Τέτοια λουλούδια είναι οι: έρωτες (impatiens), πετούνιες, γεράνια και μπιγκόνιες. Φροντίστε να τα φυτέψτε όταν θα είστε βέβαιοι πως δεν θα ξαναπιάσει το κρύο στο μέρος που μένετε.
Πηγή: E-Radio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Top