Γνωμικα

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

safely remove my drive in windows drive is busy or in use

Συχνά συμβαίνει σε Windows όταν προσπαθούμε να κάνουμε ασφαλή κατάργηση ενός εξωτερικού σκληρού δίσκου να λαμβάνουμε το μήνυμα " the drive is busy or in use " χωρίς όμως να είναι σε χρήση (φανερά τουλάχιστον).
Όταν δεν γίνεται ασφαλής κατάργηση πιθανότατα η αιτία είναι ένα πρόγραμμα που προσπαθεί να διαβάσει από το δίσκο.
Φυσικά, είναι πάντα μια ασφαλής απομάκρυνση να κλείσετε/ επανεκκινήσετε τον υπολογιστή και να σβήστε / αποσυνδέστε τη μονάδα αλλά αυτό δεν είναι πάντα μια βολική λύση...
Στο άρθρο αυτό παραθέτουμε τρόπους να κάνουμε ασφαλή κατάργηση ακόμη και αν μας λέει ότι ο δίσκος είναι απασχολημένος ή σε χρήση.

Βήμα 1: Δοκιμάστε τη μονάδα δίσκου σε έναν άλλο υπολογιστή, έτσι ώστε να προσπαθήσετε να απομονώσετε το πρόβλημα. Εάν το πρόβλημα δεν επαναληφθεί στον δεύτερο υπολογιστή, τότε θα μπορούσε κάλλιστα να σχετίζεται με το σύστημα. Εάν το πρόβλημα ακολουθεί την κίνηση, τότε συνεχίσετε με την αντιμετώπιση.

Βήμα 2: Εάν η Υπηρεσία ευρετηρίου είναι ενεργοποιημένη, τα Windows ενδέχεται να μην επιτρέπουν την αφαίρεση του εξωτερικού δίσκου, δεδομένου ότι προκαλεί τα Windows να παρακολουθούν συνεχώς τη μονάδα.

Για τα Windows 7/Vista:
Κάντε κλικ στο κουμπί έναρξης των Windows στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης σας. Επιλέξτε Πίνακας Ελέγχου και, στη συνέχεια Προγράμματα και δυνατότητες.
Επιλέξτε Turn Windows χαρακτηριστικά on or off.
Επιβεβαιώστε ότι η υπηρεσία ευρετηρίου δεν είναι επιλεγμένη. Εάν είναι επιλεγμένο, καταργήστε το και κάντε κλικ στο ΟΚ.
Κάντε διπλό κλικ στον υπολογιστή για να το ανοίξετε, κάντε δεξί κλικ στο γράμμα της μονάδας δίσκου του εξωτερικού δίσκου (για παράδειγμα, E :) και επιλέξτε Properties.
Αποεπιλέξτε το Δεικτοδότηση από υπηρεσία ευρετηρίου για γρήγορη αναζήτηση.
Στη συνέχεια επαναλάβετε την ασφαλή απομάκρυνση.

Για Windows XP:
Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης σας. Επιλέξτε Πίνακας Ελέγχου και στη συνέχεια Add / Remove Windows Components.
Επιβεβαιώστε ότι η υπηρεσία ευρετηρίου είναι αποεπιλεγμένη. Εάν είναι επιλεγμένο, καταργήστε το και κάντε κλικ στο ΟΚ.
Κάντε διπλό κλικ στον υπολογιστή μου για να το ανοίξετε, κάντε δεξί κλικ στο γράμμα της μονάδας δίσκου του εξωτερικού δίσκου (για παράδειγμα, E :) και επιλέξτε Properties.
Αποεπιλέξτε το Δεικτοδότηση από υπηρεσία ευρετηρίου για γρήγορη αναζήτηση.
Στη συνέχεια επαναλάβετε την ασφαλή απομάκρυνση.

Μερικοί ακόμα τρόποι αντιμετώπισης βρίσκονται εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Top