Γνωμικα

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Ubuntu 11.10 Oneiric Ocelot και testing 12.04

Με την testing ubuntu 12.04 έκδοση στα σκαριά, είναι διαθέσιμη για όλους (δωρεάν) η τελική έκδοση του λειτουργικού συστήματος Ubuntu 11.10 Oneiric Ocelot που θα σας παρουσιάσουμε!

Η νέα έκδοση έρχεται με ανανέωση του περιβάλλοντος Unity, νέα οθόνη login, καινούργια wallpapers και launcher στα αριστερά, που θυμίζει ελαφρώς το Mac OS X. Ακόμη, έχει βελτιωθεί σημαντικά η ταχύτητα στο άνοιγμα των εφαρμογών, στο multitasking και τη μεταφορά από μία εφαρμογή σε άλλη, καθώς και στα αποτελέσματα αναζήτησης μέσω του ανανεωμένου συστήματος που συνεργάζεται με το Lenses.
Σε ό,τι αφορά το λογισμικό, παραμένει ο Mozilla Firefox ως web browser, αντικαταστήθηκε η εφαρμογή mail Evolution με το Mozilla Thunderbird, αλλά το σημαντικότερο είναι το ανανεωμένο Ubuntu Software Center, όπου μπορείτε να βρείτε εφαρμογές, καθώς και να τις συγχρονίσετε για χρήση σε διαφορετικούς υπολογιστές!
Παράλληλα, η Canonical θέλει να προωθήσει ακόμα περισσότερο το δικό της online κατάστημα μουσικής, Ubuntu One, με το καινούργιο Music Lens. Ουσιαστικά, πρόκειται για cloud υπηρεσία μουσικής κα αποθήκευσης (Deja Dup), αφού ο χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση από συσκευές iOS και Android!

Μπορείτε να κατεβάσετε το Ubuntu 11.10 Oneiric Ocelot από εδώ! Μπορείτε να δοκιμάσετε το beta ubuntu 12.04 Precise Pangolin εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Top