Γνωμικα

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Πως να κάνω μετατροπή του dvd σε avi

Έχουμε στα χέρια μας ένα DVD ταινίας και θέλουμε να το μετατρέψουμε σε αρχείο .avi (Div-X/X-Vid) για να το αποθηκεύσουμε ή να το βλέπουμε στο PC.

Καταρχάς να τονίσουμε πως πρέπει να έχουμε αγοράσει το DVD για να είμαστε νόμιμοι, αλλιώς καταπατάμε τον νόμο. Το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι το Auto Gordian Knot, το οποίο βασικά είναι ένα πακέτο από πολλά free (ανοιχτού κώδικα) προγράμματα.

Ξεκινάμε κατεβάζοντας το Auto Gordian Knot από εδώ.
Κάνουμε την εγκατάσταση που αν και έχει πολλά παράθυρα, είναι πανεύκολη, αφού πατάμε σε όλα Next, διαβάζοντας βέβαια τους όρους χρήσης κάθε επιμερούς προγράμματος που συνοδεύει το Auto Gordian Knot.

Όταν η εγκατάσταση τελειώσει, ανοίγουμε το Auto Gordian Knot από την συντόμευση που δημιουργήθηκε στην επιφάνεια εργασίας, και θα μας παρουσιαστεί η κύρια οθόνη του προγράμματος. Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε, είναι να τοποθετήσουμε το DVD στο DVD-player του υπολογιστή μας, αν δεν το έχουμε κάνει ήδη. Από την κύρια οθόνη του Auto Gordian Knot επιλέγουμε πάνω δεξιά το αρχείο VTSfoobar.IFO, το οποίο βρίσκεται στον φάκελο VIDEO_TS που υπάρχει μέσα στο DVD (συνήθως το DVD είναι το D: εκτός και αν έχουμε περισσότερους του ενός σκληρούς δίσκους) το οποίο βρίσκουμε στο My computer (Ο υπολογιστής μου).

Θα μας ρωτήσει ποιό κομμάτι της ταινίας (της δομής του DVD βασικά) θέλουμε να κρατήσουμε. Εμείς θα επιλέξουμε το μεγαλύτερο σε διάρκεια κομμάτι, γιατί αυτό θα είναι η ταινία. Τα μικρότερα κομμάτια είναι κάποια εισαγωγικά video και extras, σύν το menu. Επιλέγουμε λοιπόν αυτό που έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια:

Μετά επιλέγουμε πού θα σωθεί το .avi (αρχείο output):

Και πλέον μας εμφανίζονται οι υπόλοιπες επιλογές, όπως οι γλώσσες ήχου, και οι υπότιτλοι. Στις γλώσσες ήχου, εμείς επιλέξαμε τα Ελληνικά (είναι μεταγλωτισμένο), αλλά εσείς μπορείτε να διαλέξετε όποια γλώσσα θέλετε.

Στους υπότιτλους επιλέγουμε επίσης όσους χρειαζόμαστε:

Να τονίσουμε πως όσες περισσότερες γλώσσες διαλέξουμε, τόσο μεγαλύτερο μέγεθος θα έχει η ταινία .avi, οπότε πρέπει να είμαστε συνετοί!

Έπειτα επιλέγουμε το μέγεθος που θέλουμε να έχει η ταινία. Όσο μεγαλύτερη, τόσο καλύτερη ποιότητα θα έχει. Εμείς επιλέγουμε μέγεθος 1 CD (700Mb) ώστε να την χωρέσουμε σε ένα CD, για αποθήκευση. Εσείς ίσως θέλετε να την κάνετε μεγαλύτερη, για καλύτερη ποιότητα.

Όταν τελειώσουμε με τις ρυθμίσεις, επιλέγουμε Add Job:

Και η ταινία θα προστεθεί στις προς εκτέλεση εργασίες:

Τέλος πατάμε Start:

Kαι θα μας εμφανιστεί ένα παράθυρο όπου πρέπει να επιλέξουμε Start VirtualDub Mod για να ξεκινήσει η μετατροπή:

Αυτό ήταν, πλέον περιμένουμε να ολοκληρωθεί η μετατροπή, η οποία ανάλογα με το πόσο δυνατό υπολογιστή έχουμε (επεξεργαστή για την ακρίβεια) ίσως πάρει κάποιες ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Top