Γνωμικα

Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

Πέννες Ναπολιτάνα

Σας παρουσιάζουμε μια απλή συνταγή για τους λάτρεις του Ιταλικού φαγητού και όχι μόνο!


Πέννες Ναπολιτάνα

Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:
500γρ πέννες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 φλιτζάνια ντομάτες, ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Τυρί παρμεζάνα (τριμμένο)

Προετοιμασία:
Βάλτε το ελαιόλαδο σε μια μέτρια κατσαρόλα να ζεσταθεί. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέστε τις ντομάτες, το κρασί, τη ρίγανη, το αλάτι και μαύρο πιπέρι. Αφήστε να κοχλάσει η σάλτσα και χαμηλώστε την φωτιά για να ψηθεί για 15 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να γίνει μια πυκνόρρευστη σάλτσα. Δύο λεπτά πριν την κατεβάσετε από την φωτιά ανακατέψτε στην σάλτσα το μαϊντανό.
Ετοιμάστε τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες στην συσκευασία. Προσθέστε τις πέννες στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατέψτε καλά να αναμιχτούν τα υλικά.
Πασπαλίστε με παρμεζάνα. Για επιδόρπιο επιλέξτε μία ωραία μηλόπιτα.

Καλή όρεξη!

2 σχόλια:

LinkWithin

Top