Γνωμικα

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Ο παππούς έχει πίεση - Θέατρο Ήβη

Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε πριν από 15 χρόνια (για δύο θεατρικές σεζόν), έκανε θραύση η γνήσια ελληνική κωμωδία για μια οικογένεια... ακριβώς σαν τη δική μας. Θα την ξαναδούμε επικαιροποιημένη, δίνοντας το στίγμα της μετέωρης εποχής αλλά και της αλλοπρόσαλλης νεοελληνικής συμπεριφοράς.

Κωμωδία παρεξηγήσεων χωρίς απολύτως κανένα νόημα. Ιστορία που ξεκινούσε από το πουθενά και κατέληγε στο πουθενά. Δυο-τρεις σκηνές βγάζουν γέλιο κι αυτό όχι εξαιτίας του κειμένου, αλλά μέσα από βωμολοχίες και από χιλιοειπωμένες ατάκες, όπου οι καημένοι ηθοποιοί σχεδόν αυτοτραυματίζονται στη σκηνή. Τίποτα καινούριο, παντελής απουσία έξυπνου χιούμορ. Δεν ήξερα αν το χειρότερο είναι ότι μας πλασάρουν το φτηνό και χυδαίο αστείο ως κωμωδία ή ότι ο κόσμος πραγματικά γελούσε με αυτά!

Έτσι αντιλαμβάνεσαι πως γίνεται να υπάρχει μια παράσταση με καλούς ηθοποιούς που δεν έχασαν στιγμή τα λόγια,που έπαιξαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όμως δεν υπήρξε ικανοποιητικό αποτελεσμα!! Άρα όλο το βάρος πέφτει στην υπόθεση και όχι στους ηθοποιούς. Γεγονός που μας εξέπληξε γιατί η Δήμτρα Παπαδοπούλου μας έχει συνηθίσει σε σενάρια που έχουν αφήσει ιστορία. 

Όσον αφορά στους ηθοποιούς οι κυρίες Ελ. Κωνσταντινίδου και Θ. Ανδρούτσου ήτανε πολύ καλές αλλά δεν τις βοήθησε καθόλου το κείμενο, ο  Κ. Αποστολάκης αποτέλεσε την μοναδική και πολύ ευχαριστη εκπληξη..όσο για τον Κ. Βουτσά με ολο το σεβασμό στον θρύλο και την πορεία του αποτελούσε διακοσμητικό στοιχείο...αυτο που λέμε κράχτης...ελάτε παίζει και ο Βουτσάς....Κρίμα...
Νομίζω πως ο ντόρος που γίνεται γύρω από το έργο στηρίζεται μόνο στα ονόματα των συντελεστών..

Infο
Κωμωδία της Δήμητρας Παπαδοπούλου
Σκηνοθεσία: Δ. Παπαδοπούλου, Αγγ. Τσούγκου
Ερμηνεύουν: Κ. Βουτσάς, Ελ. Κωνσταντινίδου, Θ. Ανδρούτσου, Κ. Αποστολάκης, Π. Λαγούτης. Σκην.: Γ. Μουρίκης. Κοστ.: Μ. Κοντοδήμα. Φωτ.: Κ. Μαραγκουδάκη. 

Θέατρο Ήβη
Σαρρή 27, Ψυρρή
Τηλ.: 2103213112

Παραστάσεις: Απόγ: Σάβ. 6.15 μ.μ. Βραδ: Τετ., Κυρ. 8 μ.μ., Πέμ., Παρ. 9 μ.μ., Σάβ. 9.15 μ.μ. 
Εισ.: € 22, φοιτ.: € 17. 
Διάρκεια: 120'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Top