Γνωμικα

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Μετατροπή συμβατικού αυτοκινήτου σε ηλεκτρικό

Ο Τάσος και ο Κώστας Κόρακας μετέτρεψαν δυο αυτοκίνητα σε ηλεκτρικά, ένα Fiat Panda και ένα Citroën Saxo, εφοδιασμένα με μπαταρίες λιθίου, που εγγυώνται μεγαλύτερη διάρκεια και σταθερή αυτονομία.

Τα δύο αδέρφια από τη Μυτιλήνη θα λειτουργήσουν το πρώτο επίσημο κέντρο μετατροπών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά. Η μετασκευή των αυτοκινήτων γίνεται στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που υλοποιείται σε συνεργασία με την περιφέρεια Αττικής. Οι δυο τους, όταν ακόμη ήταν φοιτητές στο Πολυτεχνείο, είχαν μετατρέψει το 1994 σε ηλεκτροκίνητο ένα Fiat Fiorino. Οι εργασίες τους είναι στην τελική φάση και τις επόμενες μέρες θα σταλούν στην Αθήνα, ενώ η περιφέρεια Αττικής πρόκειται να τα παρουσιάσει σε έκθεση που οργανώνεται το Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη.

Τα αδέρφια πέρυσι είχαν φτιάξει ακόμη ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ένα Mercedes Smart.

«Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι η φθηνή και η φιλική προς το περιβάλλον λύση, που τείνει να γίνει το αύριο στη βιομηχανία αυτοκινήτων» λένε τα δυο αδέλφια στην «Enet.gr».
Το κόστος μετατροπής του αυτοκινήτου υπολογίζεται στα 7.000 - 10.000 ευρώ, με τη χρήση μπαταριών λιθίου, οι οποίες όμως δεν χρειάζεται ν' αντικατασταθούν ποτέ, αφού αντέχουν για 500.000 χιλιόμετρα.

«Πιστεύω ότι έχει νόημα το γεγονός ότι ξεκινά από νησί η μετατροπή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, γιατί είναι περισσότερο χρήσιμα στις μικρές αποστάσεις. Όσο προχωρά, βέβαια, η τεχνολογία θα εξελίσσονται και ακόμη περισσότερο, για να καλύπτουν όλες τις ανάγκες. Από την άλλη μεριά, όσο θ' αυξάνεται η παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων τόσο θα μειώνεται και το κόστος των μπαταριών» τονίζει ο Τάσος Κόρακας.
Πηγή: Eradio/blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Top