Γνωμικα

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011

Αναγνώρισε το εγκεφαλικό επεισόδιο, σώσε μια ζωή

STROKE: Θυμήσου τα τρία πρώτα γράμματα…. S. T. R.
Εγκεφαλικού (S T R OKE) επεισοδίου

ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ:
Ένας νευρολόγος λέει ότι, εφόσον ένα εγκεφαλικό επεισόδιο μέσα σε 3 ώρες τύχει νοσηλείας, μπορεί να αντιστραφεί πλήρως από τις επιπτώσεις του εγκεφαλικού επεισοδίου … .

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ εγκεφαλικό επεισόδιο
να θυμηθούμε τα ’3 ‘βήματα, S T R . Διαβάστε και μάθετε!Μερικές φορές τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Δυστυχώς, η έλλειψη συνειδητοποίησης φέρνει την καταστροφή. Το θύμα με εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να υποστεί σοβαρή βλάβη στον εγκέφαλο όταν οι άνθρωποι γύρω του αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού επεισοδίου.

Τώρα, οι γιατροί λένε οτι ένας θεατής μπορεί να αναγνωρίσει ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, θέτοντας σε αυτόν(ην) τρία απλά ερωτήματα:
  1. S (smile)* Ζητήστε από το άτομο να χαμογελάσει.
  2. T (talk) * Ζητήστε από το άτομο να μιλήσει λέγοντας μία απλή φράση, (πχ.σήμερα είναι μία ηλιόλουστη μέρα)
  3. R (raise) * Ζητήστε από το άτομο να σηκώσει τα χέρια του.

Αν αυτός ή αυτή έχει πρόβλημα με κάποια από αυτά τα καθήκοντα,καλέστε τον αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης αμέσως και περιγράψτε τα συμπτώματα του ατόμου.

Και νέες ενδείξεις (συμπληρωματικά) ενός Εγκεφαλικού ——– Βγάλτε έξω τη γλώσσα σας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ένα άλλο «σημείο» από εγκεφαλικό επεισόδιο είναι το εξής: Ζητήστε από το άτομο να «βγάλει» έξω τη γλώσσα του .. Αν η γλώσσα είναι «στραβά», αν πηγαίνει δηλαδή στην μία ή την άλλη πλευρά, είναι επίσης μια ένδειξη εγκεφαλικού επεισοδίου.


Ένας καρδιολόγος λέει ότι, εάν ο καθένας που γνωρίζει την πληροφορία αυτή, τη στέλνει σε 10 άτομα, μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι τουλάχιστον μία ζωή θα σωθεί.


Σημαντική πληροφορία: μόλις αντιληφθείτε εγκεφαλικό επεισόδιο σε συνάνθρωπό σας μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο τα ιχθυέλαια (ω3) βοηθούν στο να καταστεί η κατάσταση του ασθενούς αναστρέψιμη και να μην του μείνουν μόνιμες αναπηρίες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Top