Γνωμικα

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Οι anonymous χάκαραν το site του υπ. δικαιοσύνης στην Ελλάδα

Το site ministryofjustice.gr του Υπ. Δικαιοσύνης επέλεξαν οι anonymous hackers για να στείλουν το μήνυμά τους κατά παντός υπευθύνου.
Με τη φράση «Αυτή η καταπληκτική Παρασκευή ξεκίνησε με την ιστοσελίδα www.ministryofjustice.gr να έχει παραμορφωθεί από τους Anonymous. Μπορεί μόνο να γίνει καλύτερα από εδώ!» ανακοίνωσαν την κυβερνοεπίθεσή τους μέσα από το λογαριασμό τους στο Twitter, @YourAnonNews.
Τη μορφή του site του υπουργείου μετά την επίθεση μπορείτε να δείτε στις εικόνες που ακολουθούν:




κατόπιν αφού κατέβασαν το μήνυμα:
και από το ιστορικό του google :


Το μήνυμα που μετέδωσαν :


Αυτό που συμβαίνει τώρα στη χώρα σας είναι απαράδεκτο. Ο λαός σας σας επέλεξετε να λειτουργείτε δια λογαριασμού του για να εκφράσετε τις επιθυμίες και έχετε αποτύχει ολοκληρωτικά. Σκοτώσατε το πιο ιερό πράγμα της χώρας σας που είναι η Δημοκρατία. Η Δημοκρατία γεννήθηκε στη χώρα σας και εσείς τη σκοτώσατε. Οι ίδιοι οι πολίτες σας σάς μισούν κι εσείς τους κοιτάτε χωρίς να κάνετε τίποτα για να το αποτρέψετε. Μπήκατε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, χωρίς την έγκριση του λαού σας. Επιβάλατε τη δικτατορία στους ώμους τους και επιτρέψατε στους τραπεζίτες και τους μονάρχες της ΕΕ να υποδουλώσουν τον λαό σας, οικονομικά και πολιτικά.
Οι πολίτες σας πληρώνουν τα λάθη της κυβέρνησης και εσείς αφήνετε τους ξένους να τους μισούν για κάτι για το οποίο δεν ευθύνονται. Τι κρίμα. Η αστυνομία εκμεταλλεύεται τη δύναμή της και επιτίθεται σε διαδηλωτές που ζητούν την απονομή της δικαιοσύνης.
… Διαδηλώνουν εναντίον σας, αλλά εσείς δεν θέλετε να ακουστεί η φωνή τους. Τους στερείτε το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και του δικαιώματος τους να ζουν.
Οι αυθαίρετες πράξεις σας πρέπει να τιμωρηθούν. Με την υπογραφή της συνθήκης ACTA στερείτε περαιτέρω την ελευθερία και οδηγείτε τους πολίτες σας στην καταπίεση. Αγνοήσατε τις προειδοποιήσεις μας αλλά τώρα εμείς έχουμε τον έλεγχο
Είμαστε οι Anonymous…. Δεν συγχωρούμε, δεν ξεχνάμε… έπρεπε να μας περιμένετε. Οι λαοί δεν πρέπει να φοβούνται τις κυβερνήσεις, οι κυβερνήσεις πρέπει να φοβούνται τους λαούς


Stop ACTA in Greece.
#codehack - #opSupportgreece - #opGreece - #Cyprus


Greetings Greece. We are Anonymous.


What is going on in your country is unacceptable. You were chosen by your people to act on behalf of them and express their wishes, but you have derogatorily failed. You have killed the most sacred element your country had and that is democracy. Democracy was given birth in your country but you have now killed it. What an irony! Your own people hate you and you stare at them doing nothing to prevent that. You have joined the IMF against your people's acquiescence. You have so introduced a new dictatorship upon your people's shoulders and allowed the bankers and the monarchs of the EU to enslave them both economically and politically. They pay their government's mistakes heavily and you made foreign people hate them for something they are not responsible for. What a shame! Police is taking advantage of its powers and attacks people who demonstrate in order for justice to be done. They demonstrate against you but you do not want their voices to be heard. You deprive them from their right of freedom of expression and of their right to live. Your arbitrary actions must be punished. By signing the ACTA bill you are going to deprive your people from further freedom and you are pushing them one step towards oppression. You ignored our warnings and now WE ARE IN CHARGE!


We are Anonymous
We are Legion
We do not forgive
We do not forget
You should have Expected us !


People should not be afraid of their governments.
It's governments that should be afraid of their people.

Στο δεύτερο βίντεο, αποτυπώνεται η εξιστόρηση των γεγονότων μετά την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλο, οι διαμαρτυρίες εκείνου του Δεκεμβρίου, αλλά και μία προσπάθεια διεισδυτικής ματιάς στις πρόσφατες κινητοποιήσεις στην Ελλάδα και τον αντιεξουσιαστικό χώρο στην Αθήνα και όλη τη χώρα.


Exploring Revolt in Greece from Ross Domoney on Vimeo.

Στη σελίδα στέλνουν το μήνυμά τους και προειδοποιούν ότι θα χτυπήσουν σε όλα τα ΜΜΕ δίνοντας διορία δύο εβδομάδων:
«Ξέρουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ , έχουμε τους ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ, σας ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ. Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΕΡΤ TV κτλ)
ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ SITE ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΜΕ
Είμαστε Λεγεώνα. Αυτό είναι ΑΠΛΑ η ΑΡΧΗ
Το www.ministryofjustice.gr είναι απλά ένα παράδειγμα του τί είμαστε ικανοί να κάνουμε!
Έχετε 2 εβδομάδες διορία για να σταματήσετε το ACTA στην Ελλάδα ειδάλλως θα προβούμε σε ηλεκτρονικό πόλεμο (CYBERWARFARE: hacking για πολιτικούς λόγους με σκοπό το σαμποτάζ) και θα επιτεθούμε σε 300 πόλεις και όλα τα ΜΜΕ και τα Υπουργεία.
Αν δεν μας πιστεύετε απλά τσεκάρετε το email ministryofjustice:
http://webmail.ministryofjustice.gr user: info@ministryofjustice.gr pass: igotowned ».

Σημείωση SecNews: Η ιστοσελίδα μέχρι αυτή την στιγμή βρίσκεται εκτός λειτουργίας ενώ οι αρμόδιοι διαχειριστές δεν φαίνεται να έχουν κατορθώσει να την επαναφέρουν. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 3.30 ώρα Ελλάδος τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με ηλεκτρονικό μήνυμα που έλαβε το SecNews.
Είναι σαφές απο το μήνυμα μελών των Anonymous ότι διαθέτουν πρόσβαση στο Mail info@ministryofjustice.gr υποδυκνείοντας μάλιστα τον τρόπο και κωδικό πρόσβασης! Είναι επίσης φανερό οτι έχουν πραγματοποιήσει ΚΑΙ υποκλοπή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από χρήστες του Υπουργείου! Ισως να πρέπει να αναμένουμε τις επόμενες μέρες ή ωρες την συνήθη διαρροή εγγράφων - doxing – ,που σε πλήθος περιπτώσεων πραγματοποιεί το γνωστό group χακτιβιστών από τους στόχους του.
Δεν μένουν όμως μόνο εκεί μιας και αναφέρουν οτι εφόσον η Ελλάδα δεν σταματήσει την εφαρμογή του ACTA θα κηρύξουν διαδικτυακό πόλεμο εναντίον Υπουργείων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (που διαθέτουν ήδη πρόσβαση). Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός οτι στην αλλοιωμένη ιστοσελίδα διακρίνουμε το λογότυπα της Ελληνικής Χάκινγ Σκηνής (GHS) και αναφορά σε δύο κανάλια του IRC (#codehack και #antisec) Η ιστοσελίδα του Υπουργειου είναι εκτός των εγκαταστάσεών του,τοποθετημένη σε datacenter γνωστής εταιρείας παροχής υπηρεσιών Internet (Forthnet ISP) σε εξυπηρετητή στον οποίον υπάρχει μεγάλος αριθμός ιστοσελίδων (επιπλέον της ιστοσελίδας του Υπουργείου Δικαιοσύνης) με τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται. Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί το γνωστό -και για τις αδυναμίες του!- CMS DotNetNuke.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διερεύνηση της υπόθεσης από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Περισσότερα στοιχεία για το θέμα θα είναι σε θέση να ανακοινώσουν τις επόμενες ημέρες.

Με δήλωση που απέστειλαν στο SecNews μέσω Twitter, οι Έλληνες Anonymous (AnonGR) ισχυρίζονται οτι δεν έχουν σχέση με την επίθεση που πραγματοποιήθηκε εναντίον του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Αναφέρουν μεταξύ άλλων οτι πραγματοποιήθηκε από ομάδες που «υποστηρίζουν τους Anonymous» ενώ υπερτονίζουν την διαφορά μεταξύ των Anonymous και αυτών των ομάδων σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας, τα κίνητρά τους και την μεθοδολογία που ακολουθούν.

Η σημερινή κυβερνοεπίθεση της ομάδας που αποκαλείται Anonymous στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν είναι η πρώτη, καθώς σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο Twitter, οι ίδιοι βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις στις ιστοσελίδες του δήμου Αθηναίων και του δημάρχου, Γιώργου Καμίνη, την 1η Φεβρουαρίου.

Η πραγματική ομάδα χάκερς «Anonymous» έχει τις «ρίζες» της στο φόρουμ 4chan που δημιουργήθηκε το 2003, όπου οι χρήστες μπορούν να δημοσιεύουν σχόλια και φωτογραφίες ανώνυμα, δημιουργώντας μία μαζική διαδικτυακή κοινότητα χρηστών. Με το φόρουμ αυτό γεννήθηκε μία νέα κουλτούρα.

Από το 2008, οπότε δρουν οι «Anonymous», έχουν συνδεθεί με την έννοια των ακτιβιστών χάκερς (hacktivism) που δρουν συλλογικά σε διεθνές επίπεδο αναλαμβάνοντας διαμαρτυρίες και άλλες ενέργειες συχνά σε αντίποινα κατά των κινήσεων ψηφιακής αντι-πειρατείας, υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης και υπέρ της ελευθερίας ανταλλαγής πληροφοριών. Πρόσφατα το CNN χαρακτήρισε τους «Anonymous» ως έναν από τους τρεις κύριους διαδόχους του WikiLeaks.

Δεν είναι γνωστό ποιοι κρύβονται πίσω από τους «Anonymous» και από ότι φαίνεται η ομάδα λειτουργεί χωρίς αρχηγούς. Σήμα κατατεθέν τους είναι οι μάσκες και μότο τους η φράση «We are Anonymous. We are legion. We do not forgive. We do not forget. Expect us» («Είμαστε οι Anonymous. Είμαστε λεγεώνα. Δεν συγχωρούμε. Δεν ξεχνάμε. Να μας περιμένετε»).

Μία από τις πιο συντονισμένες κυβερνοεπιθέσεις των «Anonymous» πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2010 στις ιστοσελίδες πολυεθνικών εταιρειών και οργανισμών που θεωρήθηκαν εχθρικές προς τον ιστότοπο Wikileaks και τον ιδρυτή του. Σε αυτές συγκαταλέγονταν οι ιστοσελίδες της Mastercard, που είχε σταματήσει να δέχεται δωρεές για το Wikileaks, το Amazon, που ανακάλεσε τη χρήση των σέρβερ του και το PayPal, που επίσης σταμάτησε να δέχεται δωρεές.

Πρόσφατα οι χάκερς «Anonymous» πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη επίθεσή τους αντιδρώντας στην κίνηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να κλείσει την ιστοσελίδα διανομής αρχείων Megaupload.com. Στο στόχαστρό τους μπήκαν οι ιστοσελίδες του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, του FBI και των Ενώσεων Κινηματογραφικής Βιομηχανίας «Motion Picture Association of America» και Δισκογραφικής Βιομηχανίας «Recording Industry Association of America».

Πηγές: digitallife, zoogla, express, sportaction, naftemporiki, polispress, imerisia, infognomonpolitics, ministryofjustice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Top