Γνωμικα

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Το καράτε κατά της γήρανσης

Όπως διαβάζουμε από το blog του www.karatepatra.gr το Καράτε θα μπορούσε να είναι το πρώτο αποδεκτό άθλημα κατά της γήρανσης.

Η αξιολόγηση της ποιότητας της ζωής των ηλικιωμένων που ασχολούνται με το Καράτε, που ξεκίνησε από τον αντιπρόεδρο της Γερμανικής Ομοσπονδίας Καράτε, Wolfgang Weigert, και το Πανεπιστήμιο του Regensburg, είχε μεγάλη επιτυχία και απήχηση στα ΜΜΕ. Μεταξύ των 48 συμμετεχόντων στην έρευνα, τα καλύτερα αποτελέσματα έφεραν εκείνοι ηλικίας μεταξύ 65-81…

Από τη μείωση πτώσεων μέχρι τη μείωση της κατάθλιψης και γενικότερα η βελτίωση της φυσικής κατάστασης, ήταν μερικές από τις πιο σημαντικές αλλαγές που είδαν οι ηλικιωμένοι με την ενασχόλησή τους με το Καράτε.

Τα Γερμανικά ΜΜΕ έχουν κάνει πολλές αναφορές για τη μελέτη με τίτλο: «Το Καράτε κάνει τους ηλικιωμένους χαρούμενους».

Τα φώτα της δημοσιότητας όμως έπεσαν και στην ομιλία του επικεφαλής ιατρού Dr. Katharina Dahmen-Zimmer στο “1ο Κινεζο-Ευρωπαϊκό Συνέδριο Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής» στο Πεκίνο, όπου παρουσίασε μία μελέτη με τίτλο «Επίδραση της εξάσκησης Καράτε στη γνωστική λειτουργία και την ψυχική κατάσταση των ηλικιωμένων».

Το Καράτε έχει τις περισσότερες πιθανότητες να γίνει μέλος του International Invited Faculty. Γι’ αυτό το λόγο το Καράτε θα μπορούσε να είναι το πρώτο αποδεκτό άθλημα κατά της γήρανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Top