Γνωμικα

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Change mac address

Όπως γνωρίζουμε τα δίκτυα και συγκεκριμένα το διαδίκτυο αναλύονται σε διάφορα επίπεδα όπου το κάθε επίπεδο αξιοποιεί τις πληροφορίες που υπάρχουν στο αμέσως κατώτερο από αυτό. Το διαδίκτυο αποτελείται από τα εξής επίπεδα: φυσικό , internet, μεταφοράς και εφαρμογής. Το επίπεδο internet είναι υπεύθυνο για την διευθυνσιοδότηση με τις λογικές ΙΡ διευθύνσεις. Ωστόσο υπάρχουν και κάποιες άλλες διευθύνσεις που αφορούν το φυσικό επίπεδο και ονομάζονται MAC. Καθε κάρτα δικτύου ενός PC εχει μια μοναδική mac address 48-bit.
Η Mac διεύθυνση ή φυσική διεύθυνση (Physical Address) είναι ένας αριθμός ταυτότητα της κάρτας δικτύου. Έχει τοπική εμβέλεια και χρησιμοποιείται σε τοπικές συνδέσεις. Ο αριθμός αυτός αποτελείται από 12 δεκαεξαδικάψηφία. (πχ 00-04-76-D1-C4-4C)
Σε μια διεύθυνση MAC (ή EUI), το μέρος που αντιστοιχεί στα τρία πρώτα byte αντιστοιχούν στην OUI (Organizationally Unique Identifier), και χαρακτηρίζει τον "παραγωγό" της διεύθυνσης(δηλ. το μοντέλο της κάρτας).
Τα byte που ακολουθούν μετά ,τα διαχειρίζονται οι Εταιρείες παραγωγής κατά όπως θέλουν, έχοντας π




Αν και η MAC διεύθυνση της κάρτας δικτύου του υπολογιστή μας είναι προκαθορισμένη απο τον κατασκευαστή, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορουμε να την αλλάξουμε. Ένας τρόπος ειναι κάνοντας κάποιες πολύ απλές ρυθμίσεις στα Windows. Για αρχή πατάμε Έναρξη >Ρυθμίσεις > Συνδέσεις Δικτύου ια Vista/7: Εναρξή>Πίνακας Ελέγχου>Συνδέσεις Δικτύου και Internet>Κέντρο Δικτύου και Κοινής Χρήσης>Διαχείριση Συνδέσεων Δικτύου), οπότε θα μας εμφανιστεί κάτι παρόμοιο με αυτό:





Εκεί επιλέγουμε την κάρτα δικτύου μας, κανουμε "δεξί κλικ" και επιλέγουμειδιότητες. Στο παράθυρο που εμφανίζεται επιλέγουμε Ρύθμιση παραμέτρων.


Έπειτα στο νέο παράθυρο, στην καρτέλα Για προχωρημένουςπηγαίνουμε στην ιδιότητα Διεύθυνση δικτύου. Εκεί θα βρούμε σαν προεπιλογή το Δεν υπάρχει. Για να αλλαξουμε την ΜAC address επιλέγουμε Τιμή και πληκτρολογούμε στο πεδίο μια νέα διεύθυνση(πχ. Α3-22-9Β-65-ΑΑ-03 χωρίς τις παύλες).


Μόλις πληκτολογήσουμε την νέα διεύθυνση πατάμε ΟΚ και κάνουμε επανεκκίνηση τον υπολογιστή για ενεργοποιηθούν οι αλλαγές.

Πηγή: http://fuckip.blogspot.com/2010/07/mac-address.html

7 σχόλια:

  1. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς...
    Θα σου πω ένα παράδειγμα.
    Πές ότι έχεις ένα ασύρματο δίκτυο που έχει ενεργοποιημένο το mac filtering δηλαδή να φιλτράρει ποιός συνδέεται με βάση την mac. Προκαθορίζεις πχ ότι η ... mac με την ... ip και το ... wep key μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στο ασύρματο δίκτυο. Αν εσύ θες να εισβάλεις στο δίκτυο και έχεις βρεί το wep key (aircrack) αλλά σε κόβει λόγω mac χρησιμοποιείς το παραπάνω tutorial και προσποιείσαι ότι έχεις την mac που έχεις υποκλέψει(kismet,netstumbler κ.α.) από κάποιον που έχει πρόσβαση. Βέβαια υπάρχουν και άλλοι τρόποι να αλλάξεις την mac σου πχ MACaddresschanger.
    Μπήκες μεγάλε; :-):-):-):-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Top