Γνωμικα

Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

Προσθήκη HTML κώδικα σε άρθρο ή module στο Joomla

Πολύ συχνά χρειάζεται να προσθέσουμε ένα τμήμα από «καθαρό» HTML κώδικα, ο οποίος για να τοποθετηθεί σωστά και να μην αλλοιώσει το αποτέλεσμα δημιουργώντας σφάλματα, θα πρέπει να έχουμε απενεργοποιημένο τον αγαπημένο μας επεξεργαστή κειμένου του Joomla. Το συναντούμε πολύ συχνά αυτό όταν πρόκειται να ενσωματώσουμε τον HTML κώδικα για κάποιο widget, counter, analytics ή το Google Maps κλπ σε custom modules ή όταν κάνουμε κάποια προσθήκη ή τροποποίηση σε ένα άρθρο.

Το πρόβλημα που προκύπτει είναι ότι από τις γενικές ρυθμίσεις συστήματος του Joomla (global configuration), έχουμε προκαθορίσει, για όλους τους χρήστες, κάποιον επεξεργαστή κειμένου τον οποίο πρέπει κάθε φορά που πρόκειται να κάνουμε κάποια εργασία επεξεργασίας HTML κώδικα να τον απενεργοποιούμε σε «No Editor». Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργούμε πρόβλημα σε άλλους χρήστες οι οποίοι ταυτόχρονα επεξεργάζονται κείμενο με τον WYSIWYG επεξεργαστή κειμένου.
Μια λύση είναι να δημιουργήσουμε ένα νέο χρήστη και να τον ονομάσουμε π.χ. "htmluser", να του δώσουμε τα ανάλογα δικαιώματα πρόσβασης πχ Super Administrator και να αλλάξουμε το προκαθορισμένο επεξεργαστή κειμένου του σε «No Editor».
Έτσι κάθε φορά που θα είναι ανάγκη να επεξεργαστούμε στο Joomla κώδικα HTML θα συνδεόμαστε σαν "htmluser".
Πηγή: webmasterslife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Top