Γνωμικα

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Οι αγανακτησμένοι Έλληνες άνθρωποι τελικά ζουν ανάμεσα μας

Πλήθος κόσμου και κυρίως νέοι, διαμαρτύρονται ειρηνικά για την ανεργία και την οικονομική κρίση σε όλη την Ελλάδα με το πρωτοφανές θετικό στοιχείο ότι διαμαρτύρονται χωρίς κομματικούς χρωματισμούς. Το κίνημα αυτό πήρε την ονομασία <<αγανακτησμένοι Έλληνες>> και το απαρτίζουν ελεύθεροι άνθρωποι από όλες τις κοινωνικές στοιβάδες και ηλικίες. Ίσως να υπάρχει ελπίδα είναι η σκέψη όλων όσων δειλά από τα σπίτια τους ενθάρρυναν σιωπηλά την κίνηση αυτή.

«Ψεύτες, κλέφτες» είναι το σύνθημα που κυριαρχεί από τους συγκεντρωμένους διαδηλωτές, ενώ ξεχωρίζει ένα πανό που αναγράφει στην ισπανική γλώσσα «Είμαστε ξύπνιοι, τι ώρα είναι; Ωρα να φύγετε».

Οι περισσότεροι εκ των διαδηλωτών τονίζουν ότι ενημερώθηκαν για τη διαμαρτυρία και έδωσαν το «παρών» είτε μέσω του Facebook και των κοινωνικών δικτύων, είτε μέσω φίλων τους που τους παρότρυναν να κατέβουν σήμερα, Τετάρτη, ως την πλατεία Συντάγματος σε μία, όπως τονίζουν, «ακομμάτιστη» διαμαρτυρία.

Σχετικά με το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στους πολιτικούς της χώρας, ένας διαδηλωτής απάντησε ότι τους καλεί να δουλέψουν όπως οι απλοί πολίτες της χώρας, για να καταλάβουν πόσο δυσβάσταχτες θυσίες τους ζητούν. «Ας δουλέψουν για ένα μήνα σε καφετέρια, ας δοκιμάσουν να πάρουν δάνειο από την τράπεζα και να αγωνιούν καθημερινά να το ξεπληρώσουν, ενώ δεν καταφέρνουν καν να ζήσουν τα παιδιά του και ύστερα να πείσουν το λαό να δεχτεί τα μέτρα», είπε χαρακτηριστικά.

Ανάλογες συγκεντρώσεις γίνονται στη Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλο, Ιωάννινα, Αίγιο, Κοζάνη, Βέροια και σε πάρα πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας επίσης με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων. Ίσως αξίζει και στις ακόλουθες μέρες που θα συνεχίσουν οι αγανακτησμένοι να σηκωθείς και εσύ από τον καναπέ και να σκεφτείς αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Top