Γνωμικα

Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

Η πιο οικολογική παραλία του κόσμου

Η παραλία Whitehaven, αν και κατάλευκη όπως δηλώνει άλλωστε και το όνομα της, είναι πλέον επίσημα η πιο οικολογική παραλία του κόσμου σύμφωνα με το CNN.

Με μήκος σχεδόν 7 χλμ και αστραφτερό λευκό χρώμα που κόβει την ανάσα, θεωρείται το καλύτερο μέρος του κόσμου για ονειρεμένη χαλάρωση και ένα πραγματικό θαύμα της φύσης. Ακόμα και τα θαύματα, όμως, χρειάζονται κάποια συντήρηση. Εκεί είναι που ξεχωρίζει η Whitehaven από όλες τις άλλες παραλίες του κόσμου και έτσι δικαιολογείται και ο τίτλος της πιο οικολογικής παραλίας. Με άλλα λόγια, το CNN δεν επαινεί τον Ύψιστο που έφτιαξε την παραλία Whitehaven τέλεια, αλλά βραβεύει τον...
οργανισμό Great Barrier Reef Marine Park Authority (GBRMPA) για όλη τη δουλειά που κάνει έτσι ώστε να παραμείνει τέλεια.


Η πρόσβαση στα νησιά Whitsunday επιτρέπεται μόνο κατόπιν ειδικής άδειας με μάξιμουμ όριο τις 50 μέρες


Η παραλία βρίσκεται 60χλμ. ανοιχτά του Great Barrier Reef, στο ανατολικό μέρος του νησιού Whitsunday, του μεγαλύτερου από τα 74 νησιά της αλυσίδας Whitsunday, και ανήκει στην πράσινη ζώνη του Marine National Park. Η ζώνη αυτή προστατεύει την ακεραιότητα της φυσικής ομορφιάς της περιοχής, επιβλέποντας κάθε τουριστική δραστηριότητα. Πρόσβαση στο μέρος μπορεί να έχει κανείς μόνο κατόπιν σχετικής άδειας, η οποία παρέχεται από τα Great Barrier Reef Marine Park Authority και Queensland Parks and Wildlife Service (QPWS). Η πιο συνηθισμένη τουριστική άδεια επιτρέπει στον επισκέπτη μέχρι και 50 μέρες πρόσβασης σε όλα τα νησιά Whitsunday, πάντα υπό την επίβλεψη ειδικού οδηγού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Top