Γνωμικα

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Τα παράσημα του Ανδρέου Λόντου επέστρεψαν στο Αίγιο

Μετά από προσπάθειες πολλών ετών έρευνας για στοιχεία της οικογένειας Α. Λόντου και τυχόν εντοπισμό πρακτικών της Συνέλευσης της Βοστίτσας, η Πρόεδρος της ΙΛΕΑ κα Βάνα Μπεντεβή, βρήκε τους απευθείας απογόνους του Αναστάση Λόντου, που ζουν στη Σουηδία. Γνώρισε την κα Eva Londos, σύζυγο του Γκολφίνου Λόντου (που πέθανε το 1997) και μητέρα του Antreas Londos!
Η Eva Londos είναι συγγραφέας, διδάκτωρ και υπεύθυνη του Περιφερειακού Μουσείου του Johkoping Σουηδίας, η οποία προσέφερε στην ΙΛΕΑ, τα παράσημα του Ανδρέα Λόντου, τα παρέδωσε στην κα Μπεντεβή, με σκοπό να εκτεθούν στο σπίτι του Αν. Λόντου, νυν Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου, «εκεί, που όπως είναι φυσικό ανήκουν», δήλωσε κατασυγκινημένη η κα Βάνα Μπεντεβή.
Η Eva Londos, θα είναι παρούσα στην επετειακή εκδήλωση που διοργανώνει η ΙΛΕΑ την Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 7.30 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, που είναι αφιερωμένη στα 190 χρόνια από την έναρξη του Μεγάλου ξεσηκωμού των «ραγιάδων» Ελλήνων, για την Λευτεριά και την Εθνική μας Ανεξαρτησία. Η Αχαΐα έπαιξε πρωτεύοντα ρόλο στον Αγώνα αυτό κι έτσι η Ι.Λ.Ε.Α. συμμετέχοντας – όπως πάντα – στις εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής επετείου του 1821, διοργανώνει την εν λόγω εκδήλωση με κεντρικό θέμα «Η Απελευθέρωση του Αιγίου (Βοστίτσας), την 21η Μαρτίου 1821» και ομιλητή το φιλόλογο και υποψήφιο διδάκτορα κ. Γιώργο Αγγελόπουλο.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αιγιάλειας, ενώ θα συμμετάσχει και τμήμα του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου.
Πηγή: Φιλόδημος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Top