Γνωμικα

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Τα 7 νέα φυσικά θαύματα του κόσμου


Κιριμπάτι, Νησιά Φοίνιξ
Κάθε χρόνο τα Ηνωμένα Έθνη καταρτίζουν μία λίστα με τα 7 μεγαλύτερα φυσικά θαύματα του κόσμου. Αποτελούν σημαντική τουριστική ατραξιόν και δέχονται ευρύτατη προβολή σε ολόκληρο τον κόσμο.
Σε αυτό συνδράμει η UNESCO, η οποία τα τελευταία 28 χρόνια έχει χαρακτηρίσει ως φυσικά θαύματα, που αποτελούν μοναδική και αυθεντική παγκόσμια κληρονομιά, πάνω από 180 τοπία σε περισσότερες από 77 χώρες.

Φέτος η UNESCO, πιστή στο καθήκον της, προσέθεσε μερικά νέα τοπία στη «θαυματουργή» λίστα της. Σας παρουσιάζουμε τα νέα θαύματα της φύσης, τα οποία ήρθαν να σταθούν επάξια δίπλα στο Γκραν Κάνυον, το Έβερεστ, τους καταρράκτες της Βικτόρια και πολλά άλλα στολίδια της φύσης.

Κιριμπάτι, Νησιά Φοίνιξ: Βρίσκεται 6.000 μίλια βόρεια των νησιών Φίτζι στο Νότιο Ειρηνικό. Εκεί υπάρχουν εκατοντάδες σπάνια είδη ψαριών και πουλιών που έχουν βρει καταφύγιο στις απομακρυσμένες ακτές του τροπικού νησιού.

Εθνικό Πάρκο Ρεγιουνιόν: Σχεδόν 400 μίλια ανατολικά από τις ακτές της Μαδαγασκάρης, στο νοτιοδυτικό Ινδικό ωκεανό, βρίσκεται το νησί Ρεγιουνιόν, στο οποίο υψώνονται δύο τεράστια ηφαίστεια.


Εθνικό Πάρκο Ρεγιουνιόν
Παπαχαναουμοακέα, Χαβάι: Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι που περικυκλώνουν της ακτές της βοριοδυτικής Χαβάι, σχηματίζουν εκπληκτικής ομορφιάς τοπία και χαρίζουν μοναδικά χρώματα.

Παπαχαναουμοακέα, Χαβάι

Ενγκορονγκόρο, Τανζανία: Καλύπτει 3.200 τ. μίλια και βρίσκεται στους πρόποδες του ηφαιστείου Ενγκορονγκόρο. Στην επιφάνεια της ηφαιστειογενούς πεδιάδας, βρίσκουν καταφύγιο εκατοντάδες σπάνια και άγρια είδη πανίδας.

Ενγκορονγκόρο, Τανζανία

Οαχάκα, Μεξικό: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν σπηλιές διακοσμημένες με τοιχογραφίες στην περιοχή Οαχάκα, 340 μίλια νότια από την Πόλη του Μεξικό. Οι σπηλιές χρονολογούνται περίπου στο 10.000 π.Χ.


Οαχάκα, Μεξικό
Πουτοράνσκι, Ρωσία: Βρίσκεται 62 μίλια βόρεια του αρκτικού κύκλου, στα βάθη της βόρειας κεντρικής Σιβηρίας. Τα παγωμένα ποτάμια του και η τούνδρα συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο, το οποίο όμως απειλείται από την παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας και το λιώσιμο των πάγων.

Πουτοράνσκι, Ρωσία


Κεντρικά Χάιλαντς, Σρι Λάνκα: Στα πυκνά δάση μέσα στα μακρινά οροπέδια του Σρι Λάνκα διαβιούν είδη υπό εξαφάνιση όπως η ομώνυμη λεοπάρδαλη. Το δάσος βρίσκεται σε υψόμετρο μεγαλύτερο από 3.000 μέτρα.

Κεντρικά Χάιλαντς, Σρι Λάνκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Top