Γνωμικα

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Πρώτες βοήθειες στο σκύλο σας σε περίπτωση δηλητηρίασης

Όλοι όσοι έχουν σκυλάκι(α) φοβούνται το ενδεχόμενο της κατανάλωσης δηλητηριασμένου φαγητού...
την ώρα που είτε λείπουμε από το σπίτι και μένει στον κήπο ως φύλακας, είτε "πάρουμε" τα μάτια μας από τον σκύλο μας κατά τη διάρκεια της βόλτας.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε αν αντιληφθείτε ότι το σκυλάκι σας έχει φάει κάτι δηλητηριασμένο, είναι να του προκαλέσετε εμετό.

Τρεις τρόποι για να το πετύχετε αυτό είναι οι ακόλουθοι:

  1. Θα διαλύσετε 2%(μισό κουταλάκι) θειϊκό χαλκό (γαλαζόπετρα) σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και να του το δώσετε λίγο λίγο να το πιει. 
  2. Να αγοράσετε από το φαρμακείο κάποιο εμετικό φάρμακο ή υποδόροια ένεση
  3. Αν βρίσκεστε κάπου που δεν μπορείτε να βρείτε κάτι από αυτά τα 2, διαλύστε αλάτι σε νερό και δώστε το στο σκυλάκι σας να το πιει και θα προκληθεί εμετός μέσα σε λίγα λεπτά. Αν δεν προλάβετε να δείτε το σκύλο σας με το που φάει το δηλητηριασμένο φαγητό και το καταλάβετε αργότερα, πρέπει να μεταφερθεί αμέσως στον κτηνίατρο για εκένωση στομάχου.
Ακόμα και να του προκαλέσετε εμετό γρήγορα, θα πρέπει να το μεταφέρετε στον κτηνίατρο για να σώσει το σκυλάκι σας, μιας και η πρώτες βοήθειες που θα του δώσετε εσείς, ίσως να μην είναι αρκετές (δεν ξέρουμε την ποσότητα του δηλητηρίου και το πόσο έχει "μείνει" στο στομαχάκι του).

Ελπίζουμε να είναι αχρείαστες οι συμβουλές μας!
Πηγή:http://dogzwalker.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Top