Γνωμικα

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Χρήση αναβολικών

Στο άρθρο παρουσιάζεται η  αλλαγή σεξουαλικότητας και συμπεριφοράς του Μπάρι Μποντς ύστερα από τη χρήση αναβολικών. Σε απίστευτες καταγγελίες προχώρησε γυναίκα μάρτυρας για τον Μπάρι Μποντς, τον μεγάλο αστέρα του αμερικανικού μπέιζμπολ που πιάστηκε να κάνει χρήση στεροειδών ουσιών. Αυτά που περιέγραψε η Κίμπερλι Μπελ δικαιώνουν πράγματι όσα υποστηρίζουν οι ειδικοί, για καταστροφή του ανθρώπινου οργανισμού.

Η Μπελ υπήρξε επί εννιά έτη παράνομη σύντροφος του Μποντς, στο δικαστήριο όμως, καταθέτοντας στην έρευνα που διεξαγάγει το FBI, μαρτύρησε τις αλλαγές στη σεξουαλικότητα, το σώμα και τη συμπεριφορά του διάσημου παίκτη.

«Έβγαλε τρίχες στους ώμους και την πλάτη του. Τα μαλλιά του έπεφταν με μεγάλη ταχύτητα και στο τέλος έφτασε να τα ξυρίζει όλα», ανέφερε, πριν ξεσπάσει σε δάκρυα ανακαλώντας τη σεξουαλική τους δραστηριότητα: «Άλλαξε σεξουαλικά, οι όρχεις του και η απόδοσή του. Το σχήμα, το μέγεθος των όρχεών του διαφοροποιήθηκε, ήταν μικρότερα και είχαν λάβει διαφορετικό σχήμα».

Σύμφωνα με τους ειδικούς που παρακολουθούν τις καταθέσεις, όλα αυτά είναι συμπτώματα χρήσης στεροειδών. Η Μπελ ρωτήθηκε πότε κατάλαβε ότι ο Μποντς χρησιμοποιούσε αναβολικά. «Ήταν το 1999. Τότε είχε έναν τραυματισμό στο χέρι και μου είπε πως συνέβη επειδή οι τένοντες μεγαλώνουν πιο γρήγορα λόγω της χρήσης ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης. Μου ανέφερε, όμως, πως και οι άλλοι παίκτες στο μπέιζμπολ τα χρησιμοποιούν, έτσι τα κατάφερναν. Γι' αυτό και τότε δεν έδωσα μεγάλη σημασία», αποκρίθηκε.

Επιπλέον, η Μπελ κατέθεσε στο δικαστήριο πως ο Μποντς «έγινε επιθετικός, σχεδόν βίαιος. Με είχε απειλήσει πως θα μου έκοβε το κεφάλι και θα με πετούσε σε χαντάκι. Έλεγε πως θα μου ξερίζωνε τα εμφυτεύματα στήθους επειδή τα είχε αγοράσει αυτός. Η συμπεριφορά του είχε αλλάξει».

Από την άλλη, ο Μάικ Μέρφι που υπήρξε φροντιστής στους Τζάιαντς, εξήγησε πως μεγάλωσε το κεφάλι τους Μποντς, καθώς από 7 και 1/4 το καπέλο που φορούσε πήγε σε 7 και 3/8! Κι αυτό το στοιχείο, οι ειδικοί το εξηγούν ως αποτέλεσμα χρήσης στεροειδών.

Η υπεράσπιση του Μποντς, βέβαια, απέδωσε την κατάθεση της Μπελ σε λόγους εκδίκησης και εκμετάλλευσης, μιας και έχει δώσει πολλές συνεντεύξεις για το θέμα, ενώ έχει πουλήσει και βιβλίο για τη συμβίωσή της με τον Μποντς, έναν από τους πιο προβεβλημένους αθλητές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Top