Γνωμικα

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Μπορούμε να ρίξουμε την τιμή της βενζίνης. Δείτε πως...

Έστω κι αν δεν έχετε αυτοκίνητο μπορείτε να διαβάσετε και να ενθαρρύνετε σε τέτοιες κινήσεις και τους φίλους σας διότι αφορά σε ένα έξυπνο πόλεμο κατά των εταιρειών πετρελαίου.
Βλέπουμε πως οι τιμές της βενζίνης θα ξεπεράσουν σύντομα τα 2 Ευρώ το λίτρο!
Θέλετε να κατεβούν οι τιμές? Πρέπει να αντιδράσουμε από κοινού ώστε εικόνες σαν την αριστερά να εξαλειφθούν.

Κάποιος πρότεινε μια φανταστική ιδέα πολύ πιο αποδοτική απ’ αυτή που μας ζητούν να μην αγοράζουμε βενζίνη κάποιες μέρες.
Στις τελευταίες απόπειρες οι εταιρείες πετρελαίου 'γέλασαν' μ' αυτά τα διαβήματα γιατί ήξεραν ότι δε θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε για πολύ αυτή την τακτική. Θα ήταν μεγαλύτερη η ζημία σ' εμάς παρά σ’ αυτές.
Όμως η ακόλουθη πρόταση θα μπορούσε να επαληθευτεί αν την ακολουθούσαμε με συνέπεια.


 Οι εταιρείες πετρελαίου της ΟPEP μας έχουν πει ότι η τιμή που μας έχουν ορίσει είναι και η καλύτερη.

Εμείς θα αντιδράσουμε αποδεικνύοντας ότι οι αγοραστές είναι αυτοί που ελέγχουν την αγορά. Βλέποντας καθημερινά την τιμή της βενζίνης πρέπει να αντιδράσουμε.

Ο μόνος τρόπος για να δούμε την τιμή να κατεβαίνει είναι να χτυπήσουμε το πορτοφόλι αυτών των εταιρειών, αρνούμενοι να αγοράσουμε τη βενζίνη τους και χωρίς ΕΜΕΙΣ να είμαστε οι χαμένοι.

Αφού χρειαζόμαστε τα αυτοκίνητα μας, δε μπορούμε να κάνουμε απεργία στην αγορά βενζίνης.
Μπορούμε όμως να δώσουμε ένα ΧΤΥΠΗΜΑ στην αγορά της βενζίνης δηλ. να αντιδράσουμε στον πόλεμο των τιμών.

Ιδού μια πρόταση:
ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ (SHELL και ΒΡ).
Εάν δεν πουλήσουν βενζίνη θα υποχρεωθούν να μειώσουν την τιμή της.

Εάν συμβεί αυτό, οι άλλες εταιρείες θα αναγκαστούν να τις ακολουθήσουν. Για να προκληθεί ένα τέτοιο 'χτύπημα', θα πρέπει να εξασφαλίσουμε τη συνεργασία εκατομμυρίων πελατών της SHELL και της ΒΡ.
Το διαδίκτυο μας δίνει τη δυνατότητα να το πετύχουμε. Όπως και πολλά άλλα που αφορούν στην κοινωνική συσπείρωση.
Εάν πιστεύετε ότι μπορούμε να αντιδράσουμε έτσι, διαδώστε το μήνυμα αυτό σε γνωστούς και φίλους.

Γιατί βλέπετε οι μάγκες φρόντισαν να εξαρτώμαστε από διάφορα αγαθά μονοπωλιακά ώστε να μας εκμεταλλεύονται καλύτερα. Όπως για παράδειγμα δεν έχουμε την εναλλακτική του πετρελαίου (Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη) για το οποίο ψευδώς ισχυρίζονται ότι έχει ρύπους αφού από το euro4 και μετά έχει χαμηλότερους ρύπους από την αμόλυβδη. Επίσης φρόντισαν να μην υπάρχει φυσικό αέριο στην Ελλάδα με τις μεγάλες συμφωνίες με Ρωσία και σε παγιδεύουν έτσι στο μονοπώλιο. Αν κάνεις την κίνηση προς φυσικό αέριο 1) κοστίζει περισσότερο να ψάξεις να βρείς που έχουν 2) έχει ήδη αυξημένη τιμή συγκριτικά με την τιμή που έπρεπε να είχε όπως σε άλλα κράτη. Έτσι η λύση που προτείνουμε (εμπαργκο) είναι μια εναλλακτική της λύσης φυσικού αερίου που θα καταντήσουμε να χρησιμοποιούμε (όπως φαίνεται στην αριστερά φωτογραφία)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Top