Γνωμικα

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

The Pirate .....ISP!


Ο Pirate ISP είναι ένας νέος πάροχος ευρυζωνικών συνδέσεων, που υπόσχεται να παράσχει πλήρη ανωνυµία στους χρήστες του

Ενώ όλος ο τεχνολογικός πλανήτης ασχολούνταν και σχολίαζε τον αλαζόνα µαρκετινίστα Steve Jobs και τα σοβαρά προβλήµατα του [δέκα-κάτι τοις εκατό µεριδίου αγοράς] άειΦον, µια υπό άλλες συνθήκες σηµαντική είδηση πέρασε σχεδόν απαρατήρητη. Το σουηδικό "κόµµα" των πειρατών, Piratpartiet, που έχει έδρα στο ευρωκοινοβούλιο και το πολιτικό πρόγραµµά του περιορίζεται στο να καταπολεµά οποιαδήποτε προσπάθεια επιβολής νόµων προστασίας πνευµατικής ιδιοκτησίας, αποφάσισε να µπει και στο χώρο των ISPs! Αφού ανέλαβε πρώτα τη φιλοξενία [και ως εκ τούτου την πλήρη κάλυψη των απαιτήσεων σε bandwidth] του γνωστού torrent site "The Pirate Bay", το Piratpartiet θα συµµετέχει ενεργά στον "Pirate ISP". Βεβαίως, το κόµµα των πειρατών, πέραν του ότι ανέλαβε τη φιλοξενία του The Pirate Bay, θα χρησιµοποιήσει τη "βουλευτική ασυλία" ώστε να παράσχει νοµική κάλυψη στους διαχειριστές του.


Ο Pirate ISP είναι ένας νέος πάροχος ευρυζωνικών συνδέσεων, που υπόσχεται να προσφέρει πλήρη ανωνυµία στους χρήστες του, ενώ τα έσοδά του θα χρηµατοδοτήσουν τις ανάγκες του κόµµατος. O Gustav Nipe, φοιτητής οικονοµικών, ιδρυτικό µέλος του κόµµατος και CEO του Pirate ISP ανέφερε χαρακτηριστικά ότι κίνητρο για την έναρξη της λειτουργίας του είναι να βρεθεί ένας τρόπος για να αλλάξει αυτή η κοινωνία του "Big Brother".

Τα πρώτα βήµατα του πολλά υποσχόµενου [σε ιδεολογικό επίπεδο] παρόχου είναι µικρά και... ταπεινά. Το beta testing της υπηρεσίας αφορά 100 κατοίκους του Lund, ενώ ο βραχυπρόθεσµος στόχος είναι να πιάσει το 5% της αγοράς αυτής της πόλης των 100.000 περίπου κατοίκων, πριν επεκταθεί στην υπόλοιπη χώρα.

Σύµφωνα µε δηλώσεις του Nipe στο συνέδριο Hacknight, δεν πρόκειται να επιτρέψουν ποτέ στη σουηδική κυβέρνηση να παρακολουθεί τους χρήστες του Pirate ISP και θα αρνηθούν τη διατήρηση οποιασδήποτε µορφής αρχείων καταγραφών [των logs δηλαδή], επισηµαίνοντας πως ενδεχόµενες πιέσεις θα συνιστούν παραβίαση του συντάγµατος. Μάλιστα, εγγυήθηκε πως παρ' ότι τα µέτρα καταπολέµησης της πειρατείας [παράνοµου file sharing] στη Σουηδία έχουν εντατικοποιηθεί, κανένας χρήστης του Pirate ISP δε θα έχει πρόβληµα µε το νόµο.

Μεγάλη σηµασία θα έχει, ωστόσο, πώς θα αντιµετωπίσει ο νέος πάροχος τις πιέσεις από το εξωτερικό, δηλαδή, τις ΗΠΑ και την MPAA! Ο Nipe, πάντως, ήταν σαφής: "Μπορούν να δοκιµάσουν ό,τι θέλουν. Θα αρνηθούµε να τους ακολουθήσουµε. Δε συµφωνούµε µε όσα λένε, αλλά ούτε και µε τους νόµους που φτιάχνουν. Αν έχουν κάποιο θέµα µαζί µας, τότε θα υπάρχει ένα θέµα, αλλά αυτό είναι όλο!" Τόσο απλά;...

Σε περίπτωση, πάντως, που σκέφτεστε να µεταναστεύσετε για χάρη του Pirate ISP, οι τιµές ξεκινούν από 26 ευρώ για ταχύτητες 10Mbit/10Mbit και φτάνουν τα 55,5 ευρώ για 1Gbit/1Gbit. Ναι, σωστά είδατε: 1 GigaBit download αλλά και upload. To αν θα δίνουν δώρο και το router µε κάθε νέα σύνδεση, δεν έχει ακόµα διευκρινιστεί!







Πηγή: http://e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Top