Γνωμικα

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

World Wish Day 2011

29/04 - H πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Ευχής γιορτάζεται παγκοσμίως μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Ο μη-κερδοσκοπικός φιλανθρωπικός οργανισμός Make-A-Wish® λάνσαρε μία νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για να υποστηρίξει την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής (World Wish Day) που γιορτάζεται φέτος για πρώτη φορά στις 29 Απριλίου 2010. Η νέα αυτή διαδραστική εμπειρία θα δώσει σε όλους τους επισκέπτες της ιστοσελίδας από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να ρίξουν ένα νόμισμα σε ένα εικονικό σιντριβάνι και να δουν ευχές από όλο τον κόσμο... 
Το Make-A-Wish® (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) ενώνει τις δυνάμεις του για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής με στόχο να αλλάξει τη ζωή παιδιών με απειλητικές για την ζωή τους ασθένειες σε όλο τον κόσμο. Μέρος αυτής της προσπάθειας είναι να οδηγήσει τους επισκέπτες σε αυτό το νέο παγκόσμιο site worldwishday.org.

Το Make-A-Wish® (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) και κάθε παράρτημα του Make-A-Wish σε όλο τον κόσμο, θα πραγματοποιήσει και θα δημοσιεύσει τουλάχιστον μία ευχή στις 29 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Ευχής, συμβολίζοντας μία ευχή για κάθε μία από τις 35 χώρες του σε αυτή την ειδική μέρα.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ευχής, σηματοδοτεί επίσης την 30η επέτειο από την πραγματοποίηση της πρώτης ευχής, που ενέπνευσε την δημιουργία του μη-κερδοσκοπικού φιλανθρωπικού οργανισμού Make-A-Wish. Την ημέρα αυτή, πριν 30 χρόνια, έγινε πραγματικότητα η ευχή ενός αγοριού, του Chris, που ήθελε να γίνει αστυνομικός. Στόχος της ημέρας είναι να υποστηριχθεί η αποστολή του οργανισμού που είναι η πραγματοποίηση των πιο βαθιών επιθυμιών παιδιών με απειλητικές για την ζωή τους ασθένειες, ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή με χαρά, δύναμη και ελπίδα.


Ήταν μια «τρελή» ευχή, από εκείνες που γνωρίζει κανείς ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο, μάλλον ανέφικτο, να πραγματοποιηθούν. Αυτό ήταν και η μεγάλη πρόκληση για τη ΜΚΟ που έχει θέσει ως στόχο ακριβώς να εκπληρώνει ευχές παιδιών με σοβαρά προβλήματα υγείας, όσο δύσκολες και αν φαίνονται.

«Στα έντεκα χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα το «Κάνε μια Ευχή» έχει υλοποιήσει 400 ευχές παιδιών ηλικίας από 3 ως 18 ετών που πάσχουν από σοβαρές αρρώστιες οι οποίες ενδέχεται ακόμα και να αποβούν μοιραίες» λέει η κ. Αλέκα Σεραφειμίδου, εκπρόσωπος του «Κάνε μια Ευχή».


Ο Νίκολας Κ. όταν ζήτησε την ευχή ήταν 15 ετών και βρισκόταν υπό στενή ιατρική παρακολούθηση για να αντιμετωπιστεί το σάρκωμα.

«Αυτή την ευχή την είχα κάνει πολύ καιρό πριν. Ο καρχαρίας ήταν το αγαπημένο μου ζώο και ήθελα να το δω από κοντά. Μου άρεσε η ιδέα να επισκεφθώ ενα τροπικό μέρος, τις Μπαχάμες, ενώ είχα δει μια ανάλογη ταινία που γυρίστηκε στο Νασάου. Ηξερα ότι δεν ήταν πολύ εύκολο να γίνει, αλλά αυτό ήθελα τελικά πραγματικά» αφηγείται ο Νίκολας, μαθητής σήμερα στη Γ' Λυκείου, ενώ η υγεία του, όπως λέει, έχει αποκατασταθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Top