Γνωμικα

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Αλήθειες για το γυναικείο στήθος

Το στήθος έχει πολλά συνώνυμα. Τα περισσότερα τα ξέρεις, αν δε θεωρείς τον εαυτό σου γλωσσοπλάστη και δεν έχεις βρει νέα. Ένας λόγος για τον οποίο οι άντρες δίνουν διαφορετικούς χαρακτηρισμούς στο γυναικείο στήθος, είναι επειδή ο καθένας το εκτιμά διαφορετικά. Υπάρχουν όμως πράγματα, τα οποία -πιθανόν- δε γνωρίζεις για τα γυναικεία στήθη και θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μάθαινες..




1. Στήθος και ...αυτοκτονίες

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Laval στο Quebec του Καναδά, η οποία διήρκησε 15 χρόνια και δημοσιεύτηκε στο American Journal of Epidemiology, το 73% των γυναικών με εμφυτεύματα στήθους είχαν περισσότερες πιθανότητες να αυτοκτονήσουν.
Φυσικά, σε αυτό δε φταίνε τα εμφυτεύματα: αντιθέτως, η επιθυμία για αύξηση στήθους μπορεί να είναι συμπτωματική και να επιδεικνύει μία βαθύτερη ψυχική κατάσταση, όπως είναι η χαμηλή αυτοεκτίμηση, η κατάθλιψη ή η σωματική δυσμορφία. Οι γυναίκες αποφασίζουν υπέρ των εμφυτευμάτων όταν επιθυμούν μεγαλύτερο στήθος, ώστε να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση ή να ξεπεράσουν προσωπικά προβλήματα.

2. Στήθος και οργασμός

Η ιδέα ότι οι γυναίκες μπορεί να φτάσουν στην κορύφωση απλά και μόνο παίζοντας με το στήθος της, είναι ένα θέμα το οποίο απασχόλησε δύο καθηγητές του sex και συγγραφείς του I Love Female Orgasm: An Extraordinary Orgasm Guide, τους Marshall Miller και Dorian Solot. Σύμφωνα με τα ευρήματά τους, περίπου το 1% των γυναικών ανέφεραν την ικανότητα που είχαν να φτάνουν σε οργασμό μόνο μέσω της ερωτικής διέγερσης του στήθους τους. Για το καλό όλων, παρακαλείται αυτό το 1% των γυναικών, να δηλώσει δημόσια διεύθυνση και κινητό.

3. Οργανισμός για τα δικαιώματα του topless

Φυσικά και υπάρχει. Στην Αμερική βέβαια, αλλά υπάρχει. Πρόκειται για το GoTopless.org το οποίο ισχυρίζεται ότι οι γυναίκες έχουν τα ίδια συνταγματικά δικαιώματα, στο να κυκλοφορούν χωρίς μπλούζες σε δημόσιους χώρους, όπως οι άντρες. Μάλιστα, συχνά κάνουν συγκεντρώσεις (topless εννοείται) για να διαμαρτυρηθούν.

4. Στήθος one size;

Στατιστικά το αριστερό στήθος είναι μεγαλύτερο. Αυτό μπορεί και να το ήξερες. Έχεις πιάσει στήθος (σίγουρο αυτό), αλλά δεν ξέρω κατά πόσο έδινες σημασία εκείνη τη στιγμή, στο αν έχουν το ίδιο μέγεθος. Οι ορμόνες τους προφανώς …γέρνουν περισσότερο από τη μία πλευρά κι αναπτύσσουν τον ένα μαστό περισσότερο. Πάντως για να ξέρεις, δεν υπάρχει απόλυτη συμμετρία ανάμεσα στα στήθη. Εκτός αν η αγαπημένη σου έχει επισκεφτεί πλαστικό χειρουργό κι έχει ξεχάσει να σου το αναφέρει.

5. Το στήθος "τραβάει" το μάτι

Δε θέλεις να το παραδεχτείς, αλλά η έρευνα σε «κάρφωσε». Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Victoria του Wellington, τα στήθη είναι το πρώτο ανατομικό σημείο το οποίο κοιτούν οι περισσότεροι άντρες και για περισσότερο χρόνο σε σχέση με άλλα μέρη του γυναικείου σώματος. Δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεσαι, καθώς μια άλλη έρευνα έδειξε ότι το να κοιτάς ένα γυναικείο στήθος για μερικά λεπτά κάθε μέρα, μπορεί να σου προσθέσει τέσσερα με πέντε παραπάνω χρόνια ζωής. Ε, αν πρόκειται για θέμα υγείας....

6.Το γυναικείο στήθος αυξάνει τη ζωή των αντρών

Όταν κοιτάζει ένας άντρας ένα γυναικείο στήθος, του αυξάνεται η σωματική υγεία αλλά και ο μέσος όρος ζωής του. Αυτό προκύπτει ύστερα από επιστημονικές έρευνες που έγιναν στην Γερμανία.
Ύστερα από έρευνα που έγινε σε πάνω από 200 άντρες, διαπιστώθηκε ότι κοιτάζοντας ένα γυναικείο στήθος γύρω στα 10 λεπτά την ημέρα, είναι τόσο υγιές όσο μισή ώρα γυμναστικής. Ενώ πέφτει η πίεση, λιγοστεύουν οι πιθανότητες για καρδιακό επεισόδιο και μειώνονται οι παλμοί της καρδιάς.
Η σεξουαλική διέγερση που προκαλείται κοιτάζοντας ένα ωραίο γυναικείο στήθος, κάνει τους άντρες να ζούνε περισσότερο, σε σχέση με αυτούς που δεν σηκώνουν το κεφάλι τους να δούνε. Ο μέσος όρος ζωής τους αυξάνεται 4 με 5 χρόνια κατά μέσο όρο.
Οπότε μην φοβάστε να κοιτάζεται μια γυναίκα στο στήθος επίμονα, αν σας κάνει παρατήρηση υπάρχει πλέον και επιστημονική απάντηση: θα ζήσω περισσότερο όσο σε κοιτάζω …


Γενικές πληροφορίες για το στήθος από τον Θ.Ασκητή:

Τα στήθη υπήρξαν ανέκαθεν ένα από τα όπλα της γυναικείας γοητείας. Μπροστά σ’ αυτήν τη δύναμη, οι άνδρες παραλύουν. Οι γυναίκες το ξέρουν και χρησιμοποιούν τα θέλγητρά τους για να τους κατακτήσουν, να τους γοητεύσουν ή ακόμα και να τους «χειριστούν» για να επιτύχουν αυτό που θέλουν.

Τα στήθη μέσα από το πέρασμα των αιώνων αντιμετωπίζονται ως σεξουαλικά στολίδια και πηγή διέγερσης, αλλά και ως μέσα συντήρησης ή θαλπωρής, ως προσωποποίηση της χριστιανικής ευσπλαχνίας, αλλά και ως απειλή, ως εργαλείο διαφήμισης ή προπαγάνδας και πολλές φορές ως αντικείμενο εκμετάλλευσης, εμποροποίησης και πηγής χρημάτων.

Tο στήθος φαίνεται να πρωταγωνιστεί στις ερωτικές φαντασιώσεις των ανδρών. Στις αρχές του 20ού αιώνα ήταν έντονα διεγερτική η θέα και μόνο του αστραγάλου ή της γάμπας μιας γυναίκας που αποκαλύπτονταν κάτω από τις μακριές φούστες. Σταδιακά, το γυναικείο σώμα γίνεται ολοένα και πιο αποκαλυπτικό, πιο ερεθιστικό αφήνοντας ελάχιστα περιθώρια στην ανδρική φαντασία.

Tο στήθος αποτελεί πόλο έλξης και ηδονής, γιατί υποσυνείδητα αναπαράγονται και αναβιώνονται αισθήματα ασφάλειας και τρυφερότητας, ανάλογα μ’ αυτά που βιώνει το βρέφος όταν θηλάζει. O θηλασμός είναι η πρώτη σωματική επαφή του βρέφους με τη μητέρα, η οποία, εκτός από την τροφή που παίρνει, του δίνει και ευχαρίστηση. Tο στόμα είναι η πρώτη ερωτογενής ζώνη του παιδιού και αποτελεί το αρχέτυπο όλων των μετέπειτα ερωτικών σχέσεων και για τα δύο φύλα. Μια γυναίκα με μεγάλα στήθη αποτελεί και μια μητρική φιγούρα που «τρέφει», δίνει ευχαρίστηση και προσφέρει στοργή και θαλπωρή.

Τον τελευταίο αιώνα η απαρχή της αποδοχής του γυναικείου σώματος χωρίς συστολές και ταμπού, οι φεμινιστικές απόψεις και κινήματα, η σεξουαλική απελευθέρωση σηματοδοτούν την ανατροπή μιας φαντασιακής κατασκευής που κωδικοποιεί τους κοινωνικούς φόβους μιας πατριαρχικής κοινωνίας για τον εν δυνάμει «ανατρεπτικό» ρόλο της γυναίκας. Οι γυναίκες προσπαθούν σύμφωνα με τη Marylin Yalom να βρουν τους τρόπους με τους οποίους θα ανακτήσουν τα στήθη τους για τα σώματά τους και να εκφράσουν τη σχέση τους με αυτά τα στηθοφόρα σώματα μέσα από την πολιτική, την ποίηση και τις εικαστικές τέχνες.

Το γυναικείο στήθος αποτελεί το σύμβολο της γυναικείας σεξουαλικότητας μέσα από το πέρασμα των αιώνων τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Το μέγεθός του και το σχήμα του είναι και ενδεικτικό για το πόσο καλά νιώθει μια γυναίκα με το σώμα της, πόσο ανοικτή και εξοικειωμένη αισθάνεται με το σώμα της, τη θηλυκότητά της αλλά και τη σεξουαλικότητά της και τη συμπεριφορά της στο σεξ και στον έρωτα.

Πηγές: kouinet.gr,hotstation.gr,express.gr(Θ.Ασκητής)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Top