Γνωμικα

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Μήνυση για τραυματισμό από γαρίφαλα σε συναυλία του Νότη Σφακιανάκη

Το αθάνατο «έθιμο» της ρίψης λουλουδιών σε λαϊκούς τραγουδιστές θα απασχολήσει σύντομα τα δικαστήρια της Αυστραλίας! Το επίμαχο περιστατικό συνέβη σε μια συναυλία του Νότη Σφακιανάκη στη Μελβούρνη το 2009. Η 39χρονη ομογενής Αργυρώ Μιχελάκη, υποστηρίζει ότι εκείνη τη βραδιά βγήκε για να διασκεδάσει, όμως η κατάληξή της τη σημάδεψε για πάντα...



Στη μήνυση που κατέθεσε, η κα. Μιχελάκη υποστηρίζει ότι γλίστρησε στα γαρύφαλλα που πετούσαν οι θαυμαστές του τραγουδιστή, έπεσε και τραυματίστηκε. Για το λόγο αυτό διεκδικεί αποζημίωση για τα ιατρικά έξοδα, το εισόδημα που στερήθηκε αλλά και για τον πόνο και το σοκ που υπέστη. Συγκεκριμένα, η μήνυση στοχεύει στους υπεύθυνους του οργανισμού Melbourne and Olympic Parks Trust που διαχειρίζεται το στάδιο Hisense Arena, όπου δόθηκε η συναυλία του Σφακιανάκη, καθώς και στην εταιρεία που την οργάνωσε Juggernaut Entertaiment.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της, «Αρκετός κόσμος πατούσε πάνω στα γαρύφαλλα με αποτέλεσμα το δάπεδο να γλιστράει και να είναι επικίνδυνο. Η πελάτισσά μου έπεσε και έσπασε τον αστράγαλό της. Είναι ένα τραύμα που θα το κουβαλά σε όλη της την ζωή». H ομογενής, μέσω του συνηγόρου της, υποστηρίζει ότι, τόσο οι υπεύθυνοι της αίθουσας όσο και οι οργανωτές της συναυλίας, ευθύνονται για τον τραυματισμό της γιατί επέτρεψαν στους θαμώνες να πετάνε γαρύφαλλα με αποτέλεσμα η ίδια να εκτεθεί σε κίνδυνο.

Από την πλευρά του ο κ. Θόδωρος Κανατάς της διοργανώτριας εταιρίας Juggernaut Entertaiment δήλωσε ότι παλαιότερα οι θαμώνες έσπαγαν πιάτα. «Τώρα», συνέχισε, «πετάνε λουλούδια για να εκφράσουν τον θαυμασμό τους. Είναι μια παράδοση δεκαετιών». Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι ξαφνιάστηκε όταν ενημερώθηκε για τη μήνυση. «Εμείς υποστηρίζουμε ότι είμαστε αθώοι» τόνισε.

Για το όλο θέμα έδειξαν ενδιαφέρον και τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης που έγραψαν σχετικά ρεπορτάζ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Melbourne and Olympic Parks Trust που διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει πλήρως την τοποθέτηση τραπεζιών και την ρίψη γαρίφαλων σε αίθουσές του σε μελλοντικές εμφανίσεις Ελλήνων καλλιτεχνών. Από την έκβαση της δίκης θα εξαρτηθεί και αν οι ασφαλιστικές εταιρίες που καλύπτουν παρόμοιες εκδηλώσεις θα θέσουν εφεξής ανάλογους όρους, δηλαδή πρακτικά απαγόρευση ρίψης λουλουδιών.

Πηγή: e-radio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Top